Rødgrød med kokosflød

Rødgrød med kokosfløde er en klassisk dansk dessert lavet af friske ribs og serveret med en lækker kokosfløde. Denne opskrift sikrer en perfekt sødme og en cremet konsistens.
Ingredienser
- ribs(friske eller frosne)500 g
- sukker(kan justeres efter smag)250 g
- vand(til kogning)1 l
- vaniljestang(splittet og kornene skrabet ud)1 stk
- kokosfløde(kan erstattes med fløde eller soyafløde)400 ml
- maizena(til jævning)1 tsk
- koldt vand(til opløsning af maizena)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl ribsen grundigt og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljestang og vaniljekorn.
5 minhøj varmevandet skal begynde at simre - 2
Bring blandingen til kog, og lad den simre i ca. 20 minutter, indtil ribsene er møre.
20 minmedium varmeribsene skal være bløde og let adskilt fra stenen - 3
Tag gryden af varmen, og si ribsene fra, så du kun har saften tilbage.
5 miningensaften skal være klar og fri for frugtkød - 4
Hæld saften tilbage i gryden, og kom kokosfløden i. Rør godt rundt og varm op.
5 minmedium varmeblandingen skal være varm, men ikke koge - 5
Opløs maizena i 2 spsk. koldt vand og tilsæt det til blandingen for at jævne den lidt, hvis ønskes.
2 miningenblandingen skal tykne let - 6
Lad rødgrøden køle af ved stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet i mindst 2 timer.
120 miningenrødgrøden skal være kold og fast
Tags
Kommentarer
Rødgrød med kokosflød er så lækker og forfriskende om sommeren!
Jeg tilføjede friske jordbær til min rødgrød med kokosflød - det var fantastisk!
Rødgrød med kokosflød er perfekt til en picnic i parken