Rødstrømpe Kartoffelsalat med Urtevinaigrette

En klassisk dansk kartoffelsalat med en lækker urtevinaigrette, perfekt til sommerens griller og festlige lejligheder. Friske urter og en cremet dressing giver en uforglemmelig smagsoplevelse.
Ingredienser
- små nye kartofler(gerne danske kartofler)800 g
- salt(til kogning)1 tsk
- creme fraiche(eller græsk yoghurt)150 g
- frisk purløg(finthakket)3 spsk
- frisk persille(finthakket)2 spsk
- frisk dild(finthakket)1 spsk
- olivenolie(ekstra jomfru)4 spsk
- æblecidereddike(eller hvidvinseddike)2 spsk
- sennep(gerne grov sennep)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Vask kartoflerne grundigt og læg dem i en gryde med koldt vand. Tilsæt saltet.
10 minhøj varmevandets overflade begynder at boble - 2
Kog kartoflerne i 15-20 minutter, eller indtil de er møre, men stadig faste.
20 minhøj varmekartoflerne skal være let møre, men ikke smattede - 3
Afdryp kartoflerne og lad dem køle af i ca. 10 minutter, så de er håndterbare.
10 minstue temperaturkartoflerne skal være varme, men ikke brændende - 4
Skær de afkølede kartofler i halve eller kvarte, afhængigt af størrelsen.
5 miningenkartoflerne skal være let at skære uden modstand - 5
I en skål, bland creme fraiche, purløg, persille, dild, olivenolie, æblecidereddike, sennep og peber. Rør godt rundt, indtil dressingen er ensartet.
5 miningendressingen skal være godt blandet og cremet - 6
Tilsæt kartoflerne til dressingen og vend forsigtigt, så kartoflerne bliver dækket af dressingen.
5 miningenkartoflerne skal være dækket af dressingen - 7
Lad salaten trække i køleskabet i minimum 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.
30 minkøleskabsmagene skal være harmoniske og afbalancerede
Tags
Kommentarer
Den friske dild gav en skøn smag til salaten!
Kartoflerne var desværre lidt for bløde...
Denne salat er perfekt til grillfesten!