spisekunst.dk

Røsmagts-gnocchi med hvidløgscreme

gnocchihvidløgitalienskdansk
Røsmagts-gnocchi med hvidløgscreme

En lækker opskrift på hjemmelavede gnocchi lavet med kartofler og serveret med en cremet hvidløgssauce. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kartofler(meget gerne bagekartofler for bedst resultat)
    500 g
  • hvedemel(kan justeres efter behov)
    150 g
  • æg(store og friske)
    1 stk
  • parmesan(fintrevet for bedre smeltning)
    50 g
  • hvidløg(frisk og hakket)
    2 fed
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    200 ml
  • smør(til sautering)
    30 g
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.

    20 min
    vannets kogepunkt
    kartoflerne skal være let møre når de stikkes med en gaffel
  2. 2

    Dræn kartoflerne og lad dem dampes af i et par minutter, før de moses.

    5 min
    rumtemperatur
    kartoflerne skal være tørre og ikke dampende
  3. 3

    Tilsæt hvedemelet, ægget, parmesan, salt og peber til de mosede kartofler og ælt hurtigt til en ensartet dej.

    5 min
    rumtemperatur
    dejen skal være blød, men ikke klæbrig
  4. 4

    Del dejen op i mindre stykker og tril dem til lange strimler. Skær strimlerne i små stykker og tryk dem let med en gaffel for at forme gnocchi.

    10 min
    rumtemperatur
    gnocchi skal være ensartede og have gaffelmønster
  5. 5

    Kog gnocchi i en stor gryde med let saltet vand. Når de flyder op til overfladen, er de færdige.

    3 min
    vannets kogepunkt
    gnocchi skal svømme til overfladen
  6. 6

    Imens gnocchi koger, smelt smørret i en pande og tilsæt hakket hvidløg. Sauter indtil hvidløget er gyldent.

    3 min
    medium varme
    hvidløget skal dufte og begynde at blive gyldent
  7. 7

    Tilsæt fløden til panden og lad det simre i et par minutter, indtil saucen tykner let. Smag til med salt og peber.

    5 min
    lav varme
    saucen skal være cremet og let tykkere
  8. 8

    Når gnocchi er færdige, dræn dem og tilsæt dem til flødesaucen. Vend forsigtigt for at dække dem i saucen.

    2 min
    lav varme
    gnocchi skal være dækket af saucen
  9. 9

    Server straks, pyntet med hakket persille.

    1 min
    serveringsklar
    retterne skal være varme og indbydende

Tags

gnocchihvidløgitalienskdansk

Kommentarer

Mette

Gnocchien smagte fantastisk med den cremede hvidløgscreme!

★★★★★
Anders

Røsmagen i gnocchien var en perfekt smagsoplevelse!

★★★★
Louise

Disse gnocchi med hvidløgscreme var en lækker og nem ret til aftensmaden.

★★★★