Røsmagts-gnocchi med hvidløgscreme

En lækker opskrift på hjemmelavede gnocchi lavet med kartofler og serveret med en cremet hvidløgssauce. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- kartofler(meget gerne bagekartofler for bedst resultat)500 g
- hvedemel(kan justeres efter behov)150 g
- æg(store og friske)1 stk
- parmesan(fintrevet for bedre smeltning)50 g
- hvidløg(frisk og hakket)2 fed
- fløde(kan være madlavningsfløde)200 ml
- smør(til sautering)30 g
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
- frisk persille(hakket til pynt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.
20 minvannets kogepunktkartoflerne skal være let møre når de stikkes med en gaffel - 2
Dræn kartoflerne og lad dem dampes af i et par minutter, før de moses.
5 minrumtemperaturkartoflerne skal være tørre og ikke dampende - 3
Tilsæt hvedemelet, ægget, parmesan, salt og peber til de mosede kartofler og ælt hurtigt til en ensartet dej.
5 minrumtemperaturdejen skal være blød, men ikke klæbrig - 4
Del dejen op i mindre stykker og tril dem til lange strimler. Skær strimlerne i små stykker og tryk dem let med en gaffel for at forme gnocchi.
10 minrumtemperaturgnocchi skal være ensartede og have gaffelmønster - 5
Kog gnocchi i en stor gryde med let saltet vand. Når de flyder op til overfladen, er de færdige.
3 minvannets kogepunktgnocchi skal svømme til overfladen - 6
Imens gnocchi koger, smelt smørret i en pande og tilsæt hakket hvidløg. Sauter indtil hvidløget er gyldent.
3 minmedium varmehvidløget skal dufte og begynde at blive gyldent - 7
Tilsæt fløden til panden og lad det simre i et par minutter, indtil saucen tykner let. Smag til med salt og peber.
5 minlav varmesaucen skal være cremet og let tykkere - 8
Når gnocchi er færdige, dræn dem og tilsæt dem til flødesaucen. Vend forsigtigt for at dække dem i saucen.
2 minlav varmegnocchi skal være dækket af saucen - 9
Server straks, pyntet med hakket persille.
1 minserveringsklarretterne skal være varme og indbydende
Tags
Kommentarer
Gnocchien smagte fantastisk med den cremede hvidløgscreme!
Røsmagen i gnocchien var en perfekt smagsoplevelse!
Disse gnocchi med hvidløgscreme var en lækker og nem ret til aftensmaden.