spisekunst.dk

Rugbrødschips med urtecreme

snackrugbrødsundforret
Rugbrødschips med urtecreme

Sprøde rugbrødschips serveret med en lækker urtecreme lavet af friske krydderurter og græsk yoghurt. Perfekt som en sund snack eller forret.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rugbrød(gerne groft rugbrød)
    200 g
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    2 spsk
  • flagesalt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • græsk yoghurt(eller cremefraiche)
    150 g
  • friske krydderurter(f.eks. dild)
    1 bundt
  • persille)
    og
  • citron(saften skal bruges)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    oven er varm og klar til brug
  2. 2

    Skær rugbrødet i tynde skiver.

    10 min
  3. 3

    Læg rugbrødsskiverne på en bageplade og pensl dem med olivenolie. Drys flagesalt over.

    5 min
  4. 4

    Bag rugbrødsskiverne i ovnen i 10-15 minutter, eller indtil de er sprøde og let gyldne. Vend dem gerne halvvejs.

    15 min
    200
    chipsene skal være gyldne og sprøde
  5. 5

    Imens rugbrødschipsene bager, hak de friske krydderurter fint.

    5 min
  6. 6

    Bland græsk yoghurt med de hakkede urter og citronsaft. Smag til med salt.

    5 min
  7. 7

    Når chipsene er færdige, lad dem køle af, inden de serveres med urtecremen.

    5 min

Tags

snackrugbrødsundforret

Kommentarer

Mette

Rugbrødschipsene var sprøde og lækre!

★★★★★
Jacob

Urtecremen med persille gav en frisk smag

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★