Rustik ris-snack med lime

En lækker og simpel ris-snack, der kombinerer den rustikke smag af ris med frisk lime og nødder. Perfekt som en sund snack eller tilbehør.
Ingredienser
- ris(vælg en type som basmati eller jasmin for bedste resultat)200 g
- lime(friskpresset limejuice anbefales)1 stk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- olivenolie(kan erstattes med kokosolie for en anderledes smag)2 spsk
- ristede nødder(valgfri)50 g
- eller cashew nødder fungerer godt)mandler
- stødt spidskommen(giver en varm og nøddeagtig smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyld risene grundigt i koldt vand for at fjerne overskydende stivelse.
5 min - 2
Kog risene i en gryde med 500 ml vand og 1 teskefuld salt. Bring det i kog.
10 minhøj varmevandet skal begynde at boble - 3
Når vandet koger, skru ned for varmen, dæk gryden til og lad risene simre i 15 minutter.
15 minlav varmerisene skal være møre og vandet absorberet - 4
Tag gryden af varmen og lad risene hvile i 5 minutter med låg på.
5 min - 5
Tilsæt olivenolie, limesaft, ristede nødder og stødt spidskommen til risene. Rør forsigtigt rundt.
2 min - 6
Server ris-snacken varm eller ved stuetemperatur som en snack eller som tilbehør. - smagen skal være frisk og nøddeagtig med en let syre fra lime
Tags
Kommentarer
Den lime gav en dejlig frisk smag til retten.
Perfekt til en hyggelig film-aften derhjemme.
Ris-snacken var en god snack til picnicturen.