Ry “Ryegrynsgrød” til Munkekorpset (fiktiv kloster)
ruggryngrøddanskmorgenmad

En klassisk dansk ruggrynsgrød, perfekt til Munkekorpset. Den er simpel at lave og fuld af smag, ideel til morgenmad eller som en varm ret på kolde dage.
Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- ruggryn(vælg økologiske ruggryn for bedre smag)250 g
- vand(kan erstattes med mælk for en cremet konsistens)1 l
- salt(juster efter smag)1 tsp
- sukker(kan udelades eller justeres efter smag)2 tsp
- smør(kan erstattes med plantebaseret alternativ)50 g
- mælk(valgfrit til servering)1 dl
- syltetøj(jordbær eller hindbær anbefales)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Kog vandet i en stor gryde over høj varme.
5 minhøj varmevandet skal være begyndt at koge - 2
Tilsæt ruggryn og salt til det kogende vand, og rør godt rundt.
1 minhøj varmeruggrynene skal være helt dækket af vand - 3
Skru ned for varmen og lad grøden simre i 20 minutter under låg, mens du rører jævnligt.
20 minlav varmegrøden skal være cremet og ruggrynene møre - 4
Tilsæt smørret og sukkeret, og rør godt rundt indtil smørret er smeltet.
2 minlav varmegrøden skal være glat og ensartet - 5
Server grøden varm, evt. med mælk og syltetøj på toppen. ved serveringstemperatur - grøden skal være varm og indbydende
Tags
ruggryngrøddanskmorgenmad
Kommentarer
Mette
Ryegrynsgrød med kanel og sukker er perfekt til en kold vintermorgen
★★★★★
Jonas
Denne grød med hakkede mandler og syltetøj var en himmelsk kombination
★★★★★
Ida
Ryegrynsgrød er ideel til en hurtig og sund frokost i klostret
★★★★★