spisekunst.dk

Scones

sconesbageværkteeftermiddagskaffe
Scones

Scones er en klassisk britisk bagværk, som er lette og luftige. De er perfekte til eftermiddagskaffe eller te og kan serveres med smør, marmelade eller flødeskum.

Tid45 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet)
    250 g
  • smør(blødt og usaltet)
    60 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    50 g
  • bagepulver(frisk)
    2 tsk
  • salt(kan udelades)
    1 tsk
  • mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)
    150 ml
  • æg(til pensling)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

    5 min
    220°C
    Ovnen er varm, og du kan mærke varmen når du åbner døren.
  2. 2

    I en stor skål, sigt hvedemelet, bagepulveret, sukkeret og saltet sammen.

    5 min
    ikke relevant
    Ingredienserne er godt blandet og der er ingen klumper.
  3. 3

    Tilsæt det bløde smør til melblandingen og smuldr det ind med fingrene, indtil det ligner groft sand.

    5 min
    ikke relevant
    Blandingen skal være smuldret og ensartet.
  4. 4

    Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør forsigtigt, indtil dejen samler sig. Pas på ikke at overbearbejde dejen.

    5 min
    ikke relevant
    Dejen skal være lidt klæbrig men samlet.
  5. 5

    Drys lidt mel på en ren overflade og hæld dejen ud. Tryk den forsigtigt ud til en tykkelse af ca. 2-3 cm.

    5 min
    ikke relevant
    Dejen skal være let at forme og ikke klæbe for meget.
  6. 6

    Brug en udstikker til at skære scones ud og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

    10 min
    ikke relevant
    Scones skal have en jævn form og være ensartede.
  7. 7

    Pensl toppen af scones med sammenpisketægget.

    2 min
    ikke relevant
    Sconesne skal være glinsende og ensartede.
  8. 8

    Bag scones i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne.

    15 min
    220°C
    De skal være let gyldne og dufte dejligt.
  9. 9

    Lad scones køle af på en bagerist i et par minutter, inden de serveres.

    5 min
    ikke relevant
    Sconesne skal være varme, men ikke brændende.

Tags

sconesbageværkteeftermiddagskaffe

Kommentarer

Maria

Scones med blåbær er perfekt til morgenmaden

★★★★★
Anders

Scones med chokoladestykker er lige til kaffen

★★★★
Louise

Scones med syltetøj er ideelle til picnic

★★★★