Scones

Scones er en klassisk britisk bagværk, som er lette og luftige. De er perfekte til eftermiddagskaffe eller te og kan serveres med smør, marmelade eller flødeskum.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)250 g
- smør(blødt og usaltet)60 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- bagepulver(frisk)2 tsk
- salt(kan udelades)1 tsk
- mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)150 ml
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
5 min220°COvnen er varm, og du kan mærke varmen når du åbner døren. - 2
I en stor skål, sigt hvedemelet, bagepulveret, sukkeret og saltet sammen.
5 minikke relevantIngredienserne er godt blandet og der er ingen klumper. - 3
Tilsæt det bløde smør til melblandingen og smuldr det ind med fingrene, indtil det ligner groft sand.
5 minikke relevantBlandingen skal være smuldret og ensartet. - 4
Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør forsigtigt, indtil dejen samler sig. Pas på ikke at overbearbejde dejen.
5 minikke relevantDejen skal være lidt klæbrig men samlet. - 5
Drys lidt mel på en ren overflade og hæld dejen ud. Tryk den forsigtigt ud til en tykkelse af ca. 2-3 cm.
5 minikke relevantDejen skal være let at forme og ikke klæbe for meget. - 6
Brug en udstikker til at skære scones ud og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
10 minikke relevantScones skal have en jævn form og være ensartede. - 7
Pensl toppen af scones med sammenpisketægget.
2 minikke relevantSconesne skal være glinsende og ensartede. - 8
Bag scones i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne.
15 min220°CDe skal være let gyldne og dufte dejligt. - 9
Lad scones køle af på en bagerist i et par minutter, inden de serveres.
5 minikke relevantSconesne skal være varme, men ikke brændende.
Tags
Kommentarer
Scones med blåbær er perfekt til morgenmaden
Scones med chokoladestykker er lige til kaffen
Scones med syltetøj er ideelle til picnic