Sennepsmarineret græskar

Denne opskrift på sennepsmarineret græskar er en lækker og sund ret, der kombinerer den søde smag af græskar med den kraftige smag af sennep og honning. Perfekt som tilbehør eller en selvstændig ret.
Ingredienser
- græskar(f.eks. Hokkaido) (skrællede og skåret i tern)1 stk
- olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)3 spsk
- sennep(grov sennep anbefales for dybere smag)2 spsk
- honning(kan erstattes med ahornsirup for vegansk version)1 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet for bedste smag)0.5 tsk
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen når du åbner døren - 2
I en stor skål, bland olivenolie, sennep, honning, salt, sort peber og timian sammen, indtil det er godt kombineret.
5 min - 3
Tilsæt de skårne græskartern til marinadeblandingen og rør godt rundt, så alle stykkerne er dækket.
5 min - 4
Læg græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir i et enkelt lag.
5 min - 5
Bag græskarret i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.
30 min200græskarret skal være let karameliseret og kunne moses med en gaffel - 6
Tag græskarret ud af ovnen og lad det hvile i et par minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Sennepsmarineret græskar var perfekt til vores vegetariske grillmiddag!
Den søde sennepssmag passede rigtig godt til det bløde græskar
Jeg brugte lidt ekstra honning i marinaden og det gjorde retten ekstra lækker