spisekunst.dk

Sennepsmarineret græskar

græskarsaucetilbehørvegetarisk
Sennepsmarineret græskar

Denne opskrift på sennepsmarineret græskar er en lækker og sund ret, der kombinerer den søde smag af græskar med den kraftige smag af sennep og honning. Perfekt som tilbehør eller en selvstændig ret.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • græskar(f.eks. Hokkaido) (skrællede og skåret i tern)
    1 stk
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    3 spsk
  • sennep(grov sennep anbefales for dybere smag)
    2 spsk
  • honning(kan erstattes med ahornsirup for vegansk version)
    1 spsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet for bedste smag)
    0.5 tsk
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen når du åbner døren
  2. 2

    I en stor skål, bland olivenolie, sennep, honning, salt, sort peber og timian sammen, indtil det er godt kombineret.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt de skårne græskartern til marinadeblandingen og rør godt rundt, så alle stykkerne er dækket.

    5 min
  4. 4

    Læg græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir i et enkelt lag.

    5 min
  5. 5

    Bag græskarret i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.

    30 min
    200
    græskarret skal være let karameliseret og kunne moses med en gaffel
  6. 6

    Tag græskarret ud af ovnen og lad det hvile i et par minutter før servering.

    5 min

Tags

græskarsaucetilbehørvegetarisk

Kommentarer

Mette

Sennepsmarineret græskar var perfekt til vores vegetariske grillmiddag!

★★★★★
Lars

Den søde sennepssmag passede rigtig godt til det bløde græskar

★★★★
Ida

Jeg brugte lidt ekstra honning i marinaden og det gjorde retten ekstra lækker

★★★★★