spisekunst.dk

Shakshuka

morgenmadbrunchvegetarisknordafrikansk
Shakshuka

Shakshuka er en lækker nordafrikansk ret med pocherede æg i en krydret tomatsauce. Perfekt til morgenmad eller brunch.

Tid45 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • store æg(friske æg af høj kvalitet)
    2 stk.
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    2 spsk.
  • løg(finthakket)
    1 stk.
  • hvidløgsfed(finthakket)
    2 stk.
  • rød peberfrugt(skåret i terninger)
    1 stk.
  • hakkede tomater(kan være fra dåse)
    400 g
  • spidskommen(stødt)
    1 tsk.
  • paprika(stødt)
    1 tsk.
  • salt(eller efter smag)
    1 tsk.
  • peber(eller efter smag)
    1 tsk.
  • frisk persille(hakket)
    2 spsk.
  • fetaost(smuldret)
    2 spsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium
    olien skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og sauter i ca. 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium
    løget skal være blødt og dufte sødt
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt og sauter i yderligere 2-3 minutter.

    3 min
    medium
    grøntsagerne skal være bløde og duften skal være intens
  4. 4

    Tilsæt de hakkede tomater, spidskommen, paprika, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen tykner.

    10 min
    medium
    saucen skal være boblende og have en tykkere konsistens
  5. 5

    Lav små fordybninger i saucen og knæk æggene forsigtigt ned i dem.

    1 min
    medium
    æggeblommerne skal være hele og placeres i saucen
  6. 6

    Dæk panden med et låg og lad det simre i 5-7 minutter, eller indtil æggene er tilberedt, men blommerne stadig er lidt flydende.

    7 min
    lav
    æggehviderne skal være faste, men blommerne skal stadig være lysende
  7. 7

    Tag panden af varmen og pynt med hakket persille og smuldret fetaost før servering.

    2 min
    ikke relevant
    retter skal se farverig ud med grønne og hvide toppings

Tags

morgenmadbrunchvegetarisknordafrikansk

Kommentarer

Camilla

Jeg elsker den bløde konsistens af æggene i Shakshuka.

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede ekstra chorizo for ekstra smag.

★★★★
Ida

Shakshuka er perfekt til en hyggelig brunch med vennerne.

★★★★★