Shakshuka

Shakshuka er en lækker nordafrikansk ret med pocherede æg i en krydret tomatsauce. Perfekt til morgenmad eller brunch.
Ingredienser
- store æg(friske æg af høj kvalitet)2 stk.
- olivenolie(ekstra jomfru)2 spsk.
- løg(finthakket)1 stk.
- hvidløgsfed(finthakket)2 stk.
- rød peberfrugt(skåret i terninger)1 stk.
- hakkede tomater(kan være fra dåse)400 g
- spidskommen(stødt)1 tsk.
- paprika(stødt)1 tsk.
- salt(eller efter smag)1 tsk.
- peber(eller efter smag)1 tsk.
- frisk persille(hakket)2 spsk.
- fetaost(smuldret)2 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt det hakkede løg og sauter i ca. 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmediumløget skal være blødt og dufte sødt - 3
Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt og sauter i yderligere 2-3 minutter.
3 minmediumgrøntsagerne skal være bløde og duften skal være intens - 4
Tilsæt de hakkede tomater, spidskommen, paprika, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen tykner.
10 minmediumsaucen skal være boblende og have en tykkere konsistens - 5
Lav små fordybninger i saucen og knæk æggene forsigtigt ned i dem.
1 minmediumæggeblommerne skal være hele og placeres i saucen - 6
Dæk panden med et låg og lad det simre i 5-7 minutter, eller indtil æggene er tilberedt, men blommerne stadig er lidt flydende.
7 minlavæggehviderne skal være faste, men blommerne skal stadig være lysende - 7
Tag panden af varmen og pynt med hakket persille og smuldret fetaost før servering.
2 minikke relevantretter skal se farverig ud med grønne og hvide toppings
Tags
Kommentarer
Jeg elsker den bløde konsistens af æggene i Shakshuka.
Jeg tilføjede ekstra chorizo for ekstra smag.
Shakshuka er perfekt til en hyggelig brunch med vennerne.