Skagen Fødsels Laksesteg for Christian VII

En klassisk opskrift på laksesteg, der reflekterer traditionel dansk madlavning, tilberedt med friske ingredienser og serveret med en lækker dildsauce.
Ingredienser
- laks(frisk)1 kg
- salt(havsalt anbefales)2 spsk
- sukker(kan være rørsukker for dybere smag)1 spsk
- hvidvin(tør hvidvin)1 dl
- dild(frisk)3 spsk
- citron(økologisk)1 stk
- smør(usaltet)100 g
- fløde(gerne økologisk)200 g
- peber(nykværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered laksen ved at drysse salt og sukker over fileterne. Lad dem trække i 30 minutter i køleskabet.
30 minkøleskablaksen skal være lidt mere fast i konsistensen - 2
Skyl laksen under koldt vand for at fjerne overskydende salt og sukker. Tør laksen let med køkkenrulle.
5 minrumtemperaturlaksen skal være ren og tør - 3
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
10 min180 graderovnen skal være varm - 4
Placer laksen i et ovnfast fad og hæld hvidvin over. Dæk fadet med stanniol.
5 min180 graderhvidvinen dækker bunden af fadet - 5
Bag laksen i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er let flager, når den prikkes med en gaffel.
30 min180 graderlaksen skal være let gennemstegt og flage let - 6
Smelt smørret i en gryde, tilsæt fløde og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt dild og citronsaft, og smag til med peber.
10 minblød varmesovsen skal være cremet og velduftende - 7
Server laksen varm med den dildsauce ved siden af.
5 minserveres varmlaksen skal være saftig og saucen skal være fyldig
Tags
Kommentarer
Den lækre laksesteg var perfekt til vores familiefest
Jeg kunne virkelig smage dilden i retten, det gav en skøn smag
Laksestegen var en perfekt madpakke til min lange vandretur