spisekunst.dk

Skamlingsbankens Sommergryde med Broccoli & Kikærter

vegetarisksundsommerret
Skamlingsbankens Sommergryde med Broccoli & Kikærter

En lækker og sund sommergryde med broccoli og kikærter, der er perfekt til en let middag. Den cremede kokosmælk og krydderierne giver retten en fantastisk smag.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • broccoli(frisk)
    200 g
  • små buketter)
    i
  • kogte kikærter(kan være fra dåse eller hjemme kogt)
    400 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • curry pulver(kan justeres efter smag)
    1 ts
  • kokosmælk(for en cremet konsistens)
    400 ml
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • citron(saften presses over retten før servering)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme.

    3 min
    medium
    olie begynder at glinse
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og steg indtil det bliver gennemsigtigt, ca. 5 minutter.

    5 min
    medium
    løgene er bløde og gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og curry pulver og steg i yderligere 1 minut.

    1 min
    medium
    duften af hvidløg og krydderier fylder rummet
  4. 4

    Tilsæt de kogte kikærter og broccoli til gryden, og rør godt rundt.

    2 min
  5. 5

    Hæld kokosmælken i gryden og bring retten til kogepunktet. Lad det simre i 10 minutter.

    10 min
    medium
    retterne bobler let, og broccoli er mør
  6. 6

    Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.

    2 min
  7. 7

    Pres citronsaft over retten lige før servering.

    1 min

Tags

vegetarisksundsommerret

Kommentarer

Karen

Broccoli og kikærter passer perfekt sammen!

★★★★★
Mads

Denne ret var ideel til en sund og lækker frokost

★★★★
Lone

Skamlingsbankens Sommergryde var en skøn ret til en hyggelig picnic i naturen

★★★★★