spisekunst.dk

Små grøntsagssouffléer

vegetarisksouffléforretgrøntsager
Små grøntsagssouffléer

Lækre små grøntsagssouffléer, fyldt med revne grøntsager og ost. Perfekte som forret eller tilbehør til en hovedret.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • revet gulerod(frisk)
    200 g
  • finthakket broccoli(kan erstattes med blomkål)
    100 g
  • revet ost(fx cheddar eller parmesan)
    100 g
  • æg(store)
    3 stk
  • mælk(eller plantebaseret alternativ)
    100 ml
  • smør(smeltet)
    50 g
  • mel(hvedemel)
    50 g
  • bagepulver(for luftighed)
    1 tsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius

  2. 2

    Smelt smørret i en gryde over lav varme.

    2 min
    lav varme
    smørret skal være helt smeltet
  3. 3

    Tilsæt melet og bagepulveret til det smeltede smør, og rør godt i 1-2 minutter for at lave en roux.

    2 min
    lav varme
    blandingen skal være glat og let gylden
  4. 4

    Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører konstant, indtil blandingen er glat.

    2 min
    lav varme
    ingen klumper må være synlige
  5. 5

    Fjern gryden fra varmen, og lad blandingen køle af i et par minutter.

    3 min
    afkøle
    blandingen skal være lunken
  6. 6

    Pisk æggene sammen i en skål, og tilsæt dem til den afkølede blanding.

    1 min
    rumtemperatur
    blandingen skal være ensartet
  7. 7

    Tilsæt de revne grøntsager, reven ost, salt og peber, og rør godt.

    2 min
    rumtemperatur
    alle ingredienser skal være godt blandet
  8. 8

    Fordel dejen i små soufflérskåle og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er puffede og let gyldne.

    25 min
    180
    souffléerne skal være puffede og let gyldne
  9. 9

    Tag souffléerne ud af ovnen og lad dem stå i et par minutter, inden de serveres.

    2 min
    ingen
    de skal være lidt sene at falde sammen ved servering

Tags

vegetarisksouffléforretgrøntsager

Kommentarer

Maria

Disse små grøntsagssouffléer er perfekte til en let frokost med en frisk salat

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt revet ost på toppen - det gav en dejlig smag

★★★★
Louise

Disse små grøntsagssouffléer var en kæmpe succes til børnenes madpakker

★★★★