spisekunst.dk

Smørrebrøds-smagsbidder

smørrebrødsnackdansk mad
Smørrebrøds-smagsbidder

Smørrebrøds-smagsbidder er små, lækre snacks lavet med rugbrød, sild, hårdkogte æg og friske grøntsager. Perfekte til frokost eller som en del af en dansk buffét.

Tid25 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rugbrød(friskbagt)
    200 g
  • smør(vælg en god kvalitet)
    150 g
  • sild(marineret eller kryddersild)
    250 g
  • æg(hårdkogte)
    3 stk.
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • sennep(grovkornet for ekstra smag)
    1 tsk.
  • cucumber(skåret i tynde skiver)
    1 stk.
  • rødløg(finthakket)
    50 g
  • dild(frisk)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at skære rugbrødet i passende små skiver, cirka 2x2 cm.

    5 min
  2. 2

    Sæt en gryde med vand over og bring det i kog. Læg æggene forsigtigt i gryden, og kog dem i 10 minutter.

    10 min
    kogende vand
    æggenes skal være hårdkogte, og de vil være faste
  3. 3

    Når æggene er færdige, tages de op og lægges i koldt vand for at stoppe kogningen. Pil dem, når de er afkølede.

    5 min
  4. 4

    I en skål, kombiner cremefraiche og sennep. Rør godt sammen indtil det er ensartet.

    3 min
  5. 5

    Tag rugbrødsskiverne og smør et generøst lag smør på hver skive.

    5 min
  6. 6

    Læg et stykke sild på hver smørrebrød, og top med skiver af hårdkogt æg.

    5 min
  7. 7

    Tilføj skiver af agurk og drys med finthakket rødløg og dild som pynt.

    5 min

Tags

smørrebrødsnackdansk mad

Kommentarer

Marianne

De sprøde ristede løg gav en fantastisk smag!

★★★★★
Lars

Disse smagsbidder var perfekte til en frokost i det grønne

★★★★
Ida

Jeg savnede lidt mere fyld på mine smørrebrød

★★★★★