spisekunst.dk

Smørrebrødskage med rejer

kagerejersmørrebrød
Smørrebrødskage med rejer

En lækker og festlig smørrebrødskage med rejer, perfekt til frokost eller som en del af en buffet.

Tid60 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kokosmel(kan erstattes med mandelmel for en nøddefri version)
    200 g
  • smør(skal være blødt)
    150 g
  • flormelis(kan justeres efter smag)
    100 g
  • æg(store)
    3 stk
  • vaniljesukker(kan udelades hvis ønskes)
    1 tsk
  • rejer(skaldyr)
    200 g
  • kogte og pillede)
    være
  • creme fraiche(eller græsk yoghurt for en lettere version)
    100 g
  • citron(til saft og pynt)
    1 stk
  • dild(frisk dild)
    50 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm, hvis du kan mærke varmen fra døren
  2. 2

    I en skål, pisk smør og flormelis sammen indtil det er lyst og luftigt.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt kokosmel og vaniljesukker og bland godt.

    2 min
  5. 5

    Hæld dejen i en smurt kageform og bag i ovnen i ca. 25 minutter.

    25 min
    180
    kagen er gyldenbrun og en tandstik kommer ren ud
  6. 6

    Lad kagen køle af på en bagerist.

    10 min
  7. 7

    I en skål, bland rejer, creme fraiche, hakket dild, citronsaft, salt og peber.

    5 min
  8. 8

    Når kagen er afkølet, top den med rejesalaten.

    2 min
  9. 9

    Pynt med citronskiver og frisk dild.

    5 min

Tags

kagerejersmørrebrød

Kommentarer

Mette

Den smørrebrødskage med rejer var perfekt til brunchen med veninderne!

★★★★★
Anders

Fantastisk kombination af rejer og mayonnaise på smørrebrødskagen

★★★★
Louise

Smørrebrødskagen med rejer var en lækker og nem løsning til frokosten på jobbet

★★★★