spisekunst.dk

Klassisk smørrebrød

smørrebrøddanskmadlavning
Klassisk smørrebrød

Klassisk smørrebrød er en dansk delikatesse bestående af rugbrød toppet med forskellige lækkerier som sylte, remoulade og æg, prydet med grøntsager og urter.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rugbrød(friskbagt eller skiver fra bageren)
    4 stk
  • smør(gerne saltet)
    200 g
  • sylte(kan være leverpostej eller roastbeef)
    200 g
  • remoulade(hjemmelavet eller fra glas)
    100 g
  • syltede agurker(skiver)
    50 g
  • æg(hårdkogte)
    4 stk
  • krabbe(frisk eller konserveret)
    100 g
  • citron(til saft og pynt)
    1 stk
  • dild(frisk til pynt)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at koge æggene i en gryde med vand i 10 minutter. Efter kogning, læg dem i koldt vand.

    10 min
    koge
    æggeblommerne skal være faste
  2. 2

    Smør et generøst lag smør på hver skive rugbrød.

    5 min
    stuetemperatur
    smøret skal være blødt og jævnt fordelt
  3. 3

    Læg et lag sylte

  4. 4

    Tilsæt remoulade ovenpå sylten og fordel det jævnt.

    2 min
    stuetemperatur
    remouladen skal være jævnt fordelt
  5. 5

    Skær de hårdkogte æg i skiver og læg dem ovenpå remouladen.

    3 min
    stuetemperatur
    ægge skiverne skal være ensartede
  6. 6

    Læg skiver af syltede agurker over æggene.

    2 min
    stuetemperatur
    agurkerne skal være synlige og dekorative
  7. 7

    Tilføj krabbekød ovenpå som pynt og drys dild over smørrebrødet.

    3 min
    stuetemperatur
    krabben skal være fordelagtigt placeret
  8. 8

    Pynt med citronsaft og eventuelt citronskiver for ekstra smag.

    2 min
    stuetemperatur
    citronsaften skal give en glans

Tags

smørrebrøddanskmadlavning

Kommentarer

Mette

Klassisk smørrebrød med røget laks er altid et hit!

★★★★★
Anders

Perfekt til en hyggelig frokost i solen med leverpostej og rødbeder

★★★★
Camilla

Lidt for tungt til min smag med smørrebrød med stegt flæsk

★★★★★