Klassisk smørrebrød

Klassisk smørrebrød er en dansk delikatesse bestående af rugbrød toppet med forskellige lækkerier som sylte, remoulade og æg, prydet med grøntsager og urter.
Ingredienser
- rugbrød(friskbagt eller skiver fra bageren)4 stk
- smør(gerne saltet)200 g
- sylte(kan være leverpostej eller roastbeef)200 g
- remoulade(hjemmelavet eller fra glas)100 g
- syltede agurker(skiver)50 g
- æg(hårdkogte)4 stk
- krabbe(frisk eller konserveret)100 g
- citron(til saft og pynt)1 stk
- dild(frisk til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Start med at koge æggene i en gryde med vand i 10 minutter. Efter kogning, læg dem i koldt vand.
10 minkogeæggeblommerne skal være faste - 2
Smør et generøst lag smør på hver skive rugbrød.
5 minstuetemperatursmøret skal være blødt og jævnt fordelt - 3
Læg et lag sylte
- 4
Tilsæt remoulade ovenpå sylten og fordel det jævnt.
2 minstuetemperaturremouladen skal være jævnt fordelt - 5
Skær de hårdkogte æg i skiver og læg dem ovenpå remouladen.
3 minstuetemperaturægge skiverne skal være ensartede - 6
Læg skiver af syltede agurker over æggene.
2 minstuetemperaturagurkerne skal være synlige og dekorative - 7
Tilføj krabbekød ovenpå som pynt og drys dild over smørrebrødet.
3 minstuetemperaturkrabben skal være fordelagtigt placeret - 8
Pynt med citronsaft og eventuelt citronskiver for ekstra smag.
2 minstuetemperaturcitronsaften skal give en glans
Tags
Kommentarer
Klassisk smørrebrød med røget laks er altid et hit!
Perfekt til en hyggelig frokost i solen med leverpostej og rødbeder
Lidt for tungt til min smag med smørrebrød med stegt flæsk