spisekunst.dk

Søde kartoffeltoast med pålæg

vegetarisksundglutenfrisnack
Søde kartoffeltoast med pålæg

Søde kartoffeltoast er en sund og lækker alternativ til brød, toppet med dit foretrukne pålæg og en cremet dressing.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • søde kartofler(vælg friske og faste kartofler)
    2 stk
  • pålæg efter eget valg(kan være røget laks)
    4 skiver
  • avokado)
    eller
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • friskpresset citronsaft(for friskhed og smag)
    1 tsk
  • frisk dild(kan udelades eller erstattes med persille)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 knivspids
  • peber(juster efter smag)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200 grader C
    ovnen skal være varm, og du skal kunne mærke varmen fra åbningen
  2. 2

    Skræl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.

    5 min
  3. 3

    Læg kartoffelskiverne på en bageplade dækket med bagepapir og pensl dem med lidt olie.

    5 min
  4. 4

    Bag kartoffelskiverne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er møre og let gyldne.

    25 min
    200 grader C
    de skal være let brune i kanten og bøjelig i midten
  5. 5

    Imens kartoffelskiverne bager, kan du forberede toppings. Bland cremefraiche med citronsaft, dild, salt og peber.

    5 min
  6. 6

    Når kartoffelskiverne er færdige, tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter.

    2 min
  7. 7

    Anret de bagte kartoffelskiver med pålæg og en skefuld af cremefraiche-blandingen ovenpå.

    5 min

Tags

vegetarisksundglutenfrisnack

Kommentarer

Mette

Disse søde kartoffeltoast er perfekte til en hyggelig brunch med veninderne!

★★★★★
Anders

Jeg toppede min toast med avocado og det smagte fantastisk!

★★★★
Lotte

Disse kartoffeltoast er ideelle til børnenes madpakker - de elskede dem!

★★★★