Sønderborg Æblefløde med Mærksmør (Margrethe I)
dessertdanskæblefløde

En klassisk sønderjysk dessert bestående af æblepuré blandet med flødeskum og dækket med smeltet Mærksmør.
Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- æbler(syrlige danske æbler som Granny Smith eller æbletræer fra Sønderborg)1 kg
- fløde(gerne økologisk fløde)2 dl
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- kanel(kan undlades hvis ønskes)1 tsk
- Mærksmør(høj kvalitet smør fra Mærk)200 g
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl og kernehus æblerne, og skær dem i små tern.
10 min - 2
Kog æblerne i en gryde sammen med sukker, kanel og 1 dl vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
15 minmiddel varmeæblerne skal være bløde og let smuldre ved tryk - 3
Når æblerne er møre, tages gryden af varmen og blendes til en glat puré.
5 min - 4
Pisk fløden med vaniljesukker, indtil den danner bløde toppe.
5 minkoldfløden skal være luftig og holdbar - 5
Fold æblepuréen forsigtigt ind i fløden, indtil det er godt blandet.
2 min - 6
Smelt Mærksmørret i en pande ved lav varme.
3 minlav varmesmørret skal være smeltet uden at brune - 7
Server æblefløden i skåle og hæld det smeltede smør over lige før servering.
1 min
Tags
dessertdanskæblefløde
Kommentarer
Maria
Den sønderborgske æblesmag var helt unik!
★★★★★
Jens
Mærksmøret gav en lækker cremet konsistens til retten.
★★★★★
Louise
Perfekt til en hyggelig picnic i skoven!
★★★★★