spisekunst.dk

Soltørret tomatpesto-lasagne

lasagnevegetariskpastaitaliensk
Soltørret tomatpesto-lasagne

En lækker lasagne fyldt med smagfuld soltørret tomatpesto, ricotta og mozzarella, perfekt til en hyggelig middag.

Tid75 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lasagneplader(kan være friske eller tørrede)
    9 stk
  • soltørrede tomater(i olie)
    200 g
  • pinjekerner(ristede for bedre smag)
    100 g
  • parmesanost(revet)
    50 g
  • hvidløg(frisk)
    2 stk
  • olivenolie(extra virgin for bedre smag)
    100 ml
  • ricottaost(kan erstattes med mascarpone)
    250 g
  • mozzarella(revet)
    150 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • basilikum(frisk eller tørret)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Blend de soltørrede tomater, pinjekerner, parmesanost, hvidløg og olivenolie i en foodprocessor, indtil det er en glat pesto.

    5 min
  3. 3

    I en skål, bland ricottaost, salt, peber og basilikum sammen.

    3 min
  4. 4

    Begynd at samle lasagnen: læg et lag lasagneplader i bunden af en bageform. Fordel et lag tomatpesto ovenpå, efterfulgt af et lag ricotta-blanding og et lag mozzarella.

    10 min
  5. 5

    Gentag lagene to gange mere, og slut af med et lag lasagneplader, pesto og mozzarella på toppen.

    10 min
  6. 6

    Dæk formen med aluminiumsfolie og bag i ovnen i 25 minutter.

    25 min
    200
    lasagnen skal begynde at boble
  7. 7

    Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

    15 min
    200
    osten skal være gyldenbrun
  8. 8

    Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

lasagnevegetariskpastaitaliensk

Kommentarer

Mette

Den soltørrede tomatpesto gav en skøn smag til lasagnen.

★★★★★
Peter

Lasagnen var et hit til frokost på kontoret.

★★★★
Louise

Jeg tilføjede lidt frisk basilikum på toppen - det gav et friskt twist.

★★★★