Soltørret tomatpesto-lasagne

En lækker lasagne fyldt med smagfuld soltørret tomatpesto, ricotta og mozzarella, perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- lasagneplader(kan være friske eller tørrede)9 stk
- soltørrede tomater(i olie)200 g
- pinjekerner(ristede for bedre smag)100 g
- parmesanost(revet)50 g
- hvidløg(frisk)2 stk
- olivenolie(extra virgin for bedre smag)100 ml
- ricottaost(kan erstattes med mascarpone)250 g
- mozzarella(revet)150 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)1 tsk
- basilikum(frisk eller tørret)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Blend de soltørrede tomater, pinjekerner, parmesanost, hvidløg og olivenolie i en foodprocessor, indtil det er en glat pesto.
5 min - 3
I en skål, bland ricottaost, salt, peber og basilikum sammen.
3 min - 4
Begynd at samle lasagnen: læg et lag lasagneplader i bunden af en bageform. Fordel et lag tomatpesto ovenpå, efterfulgt af et lag ricotta-blanding og et lag mozzarella.
10 min - 5
Gentag lagene to gange mere, og slut af med et lag lasagneplader, pesto og mozzarella på toppen.
10 min - 6
Dæk formen med aluminiumsfolie og bag i ovnen i 25 minutter.
25 min200lasagnen skal begynde at boble - 7
Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter, indtil osten er gylden og boblende.
15 min200osten skal være gyldenbrun - 8
Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Den soltørrede tomatpesto gav en skøn smag til lasagnen.
Lasagnen var et hit til frokost på kontoret.
Jeg tilføjede lidt frisk basilikum på toppen - det gav et friskt twist.