spisekunst.dk

Soya-honning lam

lamsojahonninggrillmarinade
Soya-honning lam

En lækker ret med lamme koteletter, marineret i en sød og salt soja-honning marinade. Perfekt til grill eller pande.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • lamme koteletter(vælg møre koteletter for bedst resultat)
    800 g
  • soja sauce(kan være lys eller mørk soja)
    4 spsk
  • honning(brug flydende honning for nemmere blanding)
    3 spsk
  • sesamolie(kan erstattes med olivenolie)
    2 spsk
  • hvidløg
    2 fed
  • hvidløg giver bedst smag)
    (frisk
  • frisk ingefær
    1 tsk
  • også bruges tørret ingefær)
    (kan
  • sort peber(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • frisk koriander
    2 spsk
  • pynt og ekstra smag)
    (til

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland soja sauce, honning, sesamolie, hvidløg, ingefær og sort peber i en skål for at lave marinaden.

    5 min
  2. 2

    Læg lamme koteletterne i en plastpose eller en skål og hæld marinaden over. Sørg for at koteletterne er godt dækket.

    2 min
  3. 3

    Lad koteletterne marinere i køleskabet i minimum 1 time, gerne længere for mere smag.

    60 min
  4. 4

    Forvarm en grillpande eller en almindelig pande over medium-høj varme.

    5 min
    ca. 200 grader
    panden skal være varm og klar til stegning
  5. 5

    Tag koteletterne ud af marinaden og steg dem i panden i 4-5 minutter på hver side, indtil de er godt brunede og gennemstegte.

    10 min
  6. 6

    Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i et par minutter før servering. Drys med hakket koriander.

    5 min

Tags

lamsojahonninggrillmarinade

Kommentarer

Mette

Soya-honning lam passede perfekt til vores hyggelige søndagsmiddag

★★★★★
Peter

Jeg kunne godt lide kombinationen af soya og honning i retten

★★★★
Louise

Soya-honning lam var en lækker og anderledes smagsoplevelse

★★★★★