Soya-honning lam

En lækker ret med lamme koteletter, marineret i en sød og salt soja-honning marinade. Perfekt til grill eller pande.
Ingredienser
- lamme koteletter(vælg møre koteletter for bedst resultat)800 g
- soja sauce(kan være lys eller mørk soja)4 spsk
- honning(brug flydende honning for nemmere blanding)3 spsk
- sesamolie(kan erstattes med olivenolie)2 spsk
- hvidløg2 fed
- hvidløg giver bedst smag)(frisk
- frisk ingefær1 tsk
- også bruges tørret ingefær)(kan
- sort peber(kan justeres efter smag)1 tsk
- frisk koriander2 spsk
- pynt og ekstra smag)(til
Fremgangsmåde
- 1
Bland soja sauce, honning, sesamolie, hvidløg, ingefær og sort peber i en skål for at lave marinaden.
5 min - 2
Læg lamme koteletterne i en plastpose eller en skål og hæld marinaden over. Sørg for at koteletterne er godt dækket.
2 min - 3
Lad koteletterne marinere i køleskabet i minimum 1 time, gerne længere for mere smag.
60 min - 4
Forvarm en grillpande eller en almindelig pande over medium-høj varme.
5 minca. 200 graderpanden skal være varm og klar til stegning - 5
Tag koteletterne ud af marinaden og steg dem i panden i 4-5 minutter på hver side, indtil de er godt brunede og gennemstegte.
10 min - 6
Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i et par minutter før servering. Drys med hakket koriander.
5 min
Tags
Kommentarer
Soya-honning lam passede perfekt til vores hyggelige søndagsmiddag
Jeg kunne godt lide kombinationen af soya og honning i retten
Soya-honning lam var en lækker og anderledes smagsoplevelse