spisekunst.dk

Spaghetti Bolognese

pastaitalienskhverdagsmad
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese er en klassisk italiensk ret, der er elsket over hele verden. Den består af spaghetti serveret med en rig og smagfuld kød- og tomatsauce, der er fuld af grøntsager og krydderier.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • spaghetti(eller anden pasta efter eget valg)
    400 gram
  • hakkekød(oksekød eller en blanding af okse- og svinekød)
    300 gram
  • løg(hakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • gulerod(revet)
    1 stk
  • stangselleri(finthakket)
    1 stk
  • hakkede tomater(fra dåse eller friske)
    400 gram
  • tomatpuré(for ekstra smag)
    2 spsk
  • tørret oregano(eller frisk hvis tilgængeligt)
    1 tsk
  • tørret basilikum(eller frisk hvis tilgængeligt)
    1 tsk
  • rødvin(kan udelades for en alkoholfri version)
    1 dl
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • parmesan(revet til servering)
    50 gram

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog en stor gryde med vand og tilsæt salt. Når vandet koger, tilsæt spaghetti og kog i 8-10 minutter, eller indtil al dente.

    10 min
    100°C
    pastaen skal være blød, men stadig have bid
  2. 2

    Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket løg og steg i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium varme
    løget skal være blødt og let gyldent
  3. 3

    Tilsæt hvidløg, gulerod og selleri til panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.

    4 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være bløde og duften skal være aromatisk
  4. 4

    Tilsæt hakkekødet til panden og brun det, mens du rører, indtil det ikke længere er rødt.

    5 min
    medium varme
    kødet skal være brunet og ikke længere rosa
  5. 5

    Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum og rødvin. Rør godt rundt og lad det simre i 15-20 minutter.

    20 min
    lav varme
    saucen skal være tyknet og smagen intensiveret
  6. 6

    Smag til med salt og peber. Når spaghetti er færdigkogt, dræn den og server den med den varme Bolognese-sauce.

    2 min
    ingen
    saucen skal være velkrydret, og pastaen skal være varm ved servering
  7. 7

    Drys revet parmesan over retten ved servering.

    1 min
    ingen
    parmesanen skal smelte let over den varme sauce

Tags

pastaitalienskhverdagsmad

Kommentarer

Mette

Den friske basilikum gav lige det ekstra twist!

★★★★★
Thomas

Min bolognese blev ekstra lækker med lidt fløde i.

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken - nemt og lækkert!

★★★★