Speltotto med førsommerurter

En lækker og sund speltotto med friske forårsurter som asparges, ærter og basilikum. Perfekt til en let middag.
Ingredienser
- speltkerner(kan også bruges perlebyg som alternativ)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- grøntsagsbouillon(kan erstattes med kyllingebouillon)1 l
- asparges(skåret i stykker)100 g
- ærter(friske eller frosne)100 g
- frisk basilikum(hakket)50 g
- parmesan(revet)50 g
- olivenolie(til stegning)3 spsk
- citronsaft(friskpresset)1 stk
- spinatskud(til servering)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolien i en gryde over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og sautér indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumløget skal være blødt og dufte sødt - 2
Tilsæt hvidløget og sautér i yderligere 1 minut indtil det dufter.
1 minmediumhvidløget skal dufte stærkt - 3
Tilsæt speltkernerne og rør godt rundt, så de bliver dækket af olien.
2 minmediumkornene skal være let gyldne - 4
Begynd at tilsætte grøntsagsbouillonen lidt ad gangen, mens du rører konstant. Lad speltottoen simre i 25-30 minutter, indtil kornene er møre.
30 minmediumspeltottoen skal være cremet og kornene møre, men stadig have bid - 5
Tilsæt asparges og ærter de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.
5 minmediumgrøntsagerne skal være lyse og sprøde - 6
Tag gryden af varmen og rør parmesan, hakket basilikum og citronsaft i. Smag til med salt og peber.
2 minnoneretterne skal være cremede og velafbalancerede - 7
Server speltottoen varm, pyntet med spinatskud og lidt ekstra parmesan.
5 minnoneanretningen skal være farverig og indbydende
Tags
Kommentarer
Speltotto med forårsløg er en dejlig forårsret
Den friske smag af fennikel passer godt til retten
Perfekt til en picnic i parken med vennerne