Spinat-pannacotta med peber

En lækker og cremet panna cotta lavet med frisk spinat og krydret med sort peber, perfekt som en forret eller let dessert.
Ingredienser
- frisk spinat(kan erstattes med frossen spinat)200 g
- tøes op)skal
- blade gelatine(kan bruges vegetabilsk gelatine som alternativ)2 stk
- fløde(brug fuldfed fløde for bedre smag)200 ml
- mælk50 ml
- salt1 tsk
- kværnet sort peber(juster efter smag)1 tsk
- citronjuice(friskpresset for bedste smag)1 tsk
- agtig smør til pensling(til pensling af formene)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Læg gelatinebladene i koldt vand i cirka 5 minutter for at blødgøre dem.
5 minKoldtgelatinebladene bliver bløde - 2
Kog spinaten i en gryde med lidt vand i 2-3 minutter, indtil den er faldet sammen. Dræn og kom i koldt vand for at stoppe tilberedningen.
3 minKogende vandspinaten bliver mørkegrøn og falder sammen - 3
Blend den drænede spinat med fløde, mælk, salt, peber og citronjuice, indtil det er helt glat.
5 minIngenblandingen skal være ensartet og glat uden klumper - 4
Varm forsigtigt spinatblandingen op i en gryde uden at koge. Tag gryden af varmen, og tilsæt de udblødte gelatineblade. Rør godt, indtil gelatinen er helt opløst.
5 minLille varmeingen klumper skal være synlige, og blandingen skal være varm - 5
Pensl formene let med smør. Hæld spinatblandingen i formene og lad dem køle af ved stuetemperatur.
10 minStuetemperaturblandingen skal være afkølet til håndvarm - 6
Sæt formene i køleskabet i mindst 4 timer, indtil pannacottaen er stivnet.
240 minKøleskabpannacottaen skal være fast og let at trække ud af formen - 7
Server spinat-pannacottaen kold, evt. med lidt ekstra kværnet peber på toppen for smag. ved Kold - pannacottaen skal være fast og kan skæres i skiver
Tags
Kommentarer
Den spinat-pannacotta var lækker, men jeg savnede lidt mere peber.
En skøn ret til en let frokost på en varm sommerdag.
Jeg var overrasket over hvor godt spinat og peber går sammen i denne ret.