spisekunst.dk

Spinatpandekage-ruller

spinatpandekagervegetariskitaliensk
Spinatpandekage-ruller

Lækre spinatpandekager fyldt med ricotta og bagt med ost på toppen. En sund og velsmagende ret, perfekt til frokost eller som en let middag.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • frisk spinat(kan erstattes med frossen spinat)
    200 gram
  • ricotta(kan erstattes med fetaost for en stærkere smag)
    100 gram
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • mælk(kan være plantebaseret alternativ)
    100 ml
  • hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)
    150 gram
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • revet ost(fx mozzarella eller parmesan)
    50 gram
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl den friske spinat grundigt og hak den groft.

    5 min
  2. 2

    Sæt en pande over medium varme med lidt olivenolie og sautér spinaten i 2-3 minutter, indtil den er visnet.

    3 min
    medium
    spinaten skal være blød og ændret farve
  3. 3

    I en skål, bland den sauterede spinat med ricotta, æg, salt og 25 gram af den revne ost.

    5 min
  4. 4

    I en anden skål, pisk mælk, hvedemel, og salt sammen indtil der ikke er klumper.

    5 min
  5. 5

    Varm en non-stick pande op over medium varme og tilsæt lidt olivenolie. Hæld en skefuld dej på panden og sprede den jævnt til en cirkel.

    1 min
    medium
    pandekagen skal være let gylden og kan løftes nemt
  6. 6

    Steg pandekagen i 2-3 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun. Gentag med resten af dejen.

    6 min
    medium
    pandekagerne skal være let sprøde på overfladen
  7. 7

    Læg en skefuld af fyldet på hver pandekage og rull dem sammen. Placer dem i et ovnfast fad.

    5 min
  8. 8

    Drys den resterende revne ost over pandekagerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.

    15 min
    200
    osten skal være boblende og gylden

Tags

spinatpandekagervegetariskitaliensk

Kommentarer

Mette

Disse spinatpandekage-ruller er perfekte til madpakken!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt frisk citronsaft til fyldet - det gav en skøn smag!

★★★★
Camilla

Disse spinatpandekage-ruller var et hit til vores skovtur!

★★★★★