Spinatpandekage-ruller

Lækre spinatpandekager fyldt med ricotta og bagt med ost på toppen. En sund og velsmagende ret, perfekt til frokost eller som en let middag.
Ingredienser
- frisk spinat(kan erstattes med frossen spinat)200 gram
- ricotta(kan erstattes med fetaost for en stærkere smag)100 gram
- æg(størrelse M)1 stk
- mælk(kan være plantebaseret alternativ)100 ml
- hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)150 gram
- salt(juster efter smag)1 tsk
- revet ost(fx mozzarella eller parmesan)50 gram
- olivenolie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl den friske spinat grundigt og hak den groft.
5 min - 2
Sæt en pande over medium varme med lidt olivenolie og sautér spinaten i 2-3 minutter, indtil den er visnet.
3 minmediumspinaten skal være blød og ændret farve - 3
I en skål, bland den sauterede spinat med ricotta, æg, salt og 25 gram af den revne ost.
5 min - 4
I en anden skål, pisk mælk, hvedemel, og salt sammen indtil der ikke er klumper.
5 min - 5
Varm en non-stick pande op over medium varme og tilsæt lidt olivenolie. Hæld en skefuld dej på panden og sprede den jævnt til en cirkel.
1 minmediumpandekagen skal være let gylden og kan løftes nemt - 6
Steg pandekagen i 2-3 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun. Gentag med resten af dejen.
6 minmediumpandekagerne skal være let sprøde på overfladen - 7
Læg en skefuld af fyldet på hver pandekage og rull dem sammen. Placer dem i et ovnfast fad.
5 min - 8
Drys den resterende revne ost over pandekagerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
15 min200osten skal være boblende og gylden
Tags
Kommentarer
Disse spinatpandekage-ruller er perfekte til madpakken!
Jeg tilføjede lidt frisk citronsaft til fyldet - det gav en skøn smag!
Disse spinatpandekage-ruller var et hit til vores skovtur!