Spinatpandekager med laksedip

Lækre spinatpandekager fyldt med smag og serveret med en cremet laksedip, perfekt som forret eller let frokost.
Ingredienser
- frisk spinat(kan også bruge frossen spinat)200 g
- optøs)skal
- hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel for et sundere alternativ)100 g
- æg(store æg anbefales)2 stk
- mælk(kan bruge plantebaseret mælk)300 ml
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(kan justeres efter smag)1 tsk
- koldrøget laks(kan erstattes med varmrøget laks)200 g
- creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)100 g
- dild(frisk eller tørret dild)1 spsk
- citronjuice(friskpresset er bedst)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl spinaten grundigt og blancher den i kogende vand i 1-2 minutter, indtil den er sammenfaldet. Dræn og hak groft.
5 min100 graderspinaten skal være mørk grøn og blød - 2
I en skål, pisk æggene og tilsæt mælk, salt, peber og hvedemel. Bland godt, indtil dejen er glat.
5 min - 3
Tilsæt den hakkede spinat til dejen og rør godt rundt.
2 min - 4
Varm en pande op med lidt olie over medium varme. Hæld en skefuld dej på panden og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter på hver side, eller indtil den er gylden.
6 minmedium varmepandekagen skal være let gylden og sprød på kanten - 5
Gentag indtil al dejen er brugt og hold pandekagerne varme.
10 minlav varmepandekagerne skal være varmesikrede - 6
I en skål, bland creme fraiche, dild og citronsaft. Tilsæt koldrøget laks og rør forsigtigt.
5 min - 7
Server spinatpandekagerne med laksedippen på siden.
2 min
Tags
Kommentarer
Disse lækre spinatpandekager med laksedip var en perfekt frokost!
Jeg elsker kombinationen af spinat og laks i denne ret.
Spinatpandekager med laksedip var et hit til picnicen i parken.