Spanakopita (Spinatpie)

Spanakopita er en lækker græsk spinatpie fyldt med spinat, feta, dild og krydderier, indpakket i sprød filodej. Perfekt som forret eller let hovedret.
Ingredienser
- frisk spinat(kan også bruge frossen spinat)400 g
- og drænet)op
- fetaost(smuldret)200 g
- løg(finhakket)1 stk
- æg(størrelse L)2 stk
- frisk dild(finthakket)100 g
- smør(smeltet)100 g
- filodej(kan købes færdiglavet)8 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C
- 2
Sauter løg i en pande med lidt smør, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene skal være bløde og have en let gylden farve - 3
Tilsæt spinaten og sauter indtil den er faldet sammen. Dræn overskydende væske.
5 minmediumspinaten skal være visnet, men stadig grøn - 4
Bland spinat, fetaost, dild, æg, salt og peber i en skål.
5 miningenfyldet skal være godt blandet - 5
Tag et bageplade og læg et ark filodej på, pensl med smeltet smør. Læg endnu et ark ovenpå og pensl igen.
5 miningenfilodejen skal være dækket af smør - 6
Sæt en skefuld af fyldet på midten af dejen og fold kanterne ind over fyldet.
5 miningenfyldet skal være indpakket i dejen - 7
Gentag med resten af dejen og fyldet. Placer dem på bagepladen.
15 miningenalle pie'er skal være klar til bagning - 8
Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
30 min200overfladen skal være gyldenbrun og sprød - 9
Lad dem køle af i et par minutter før servering.
5 miningende skal være varme, men ikke for varme at spise
Tags
Kommentarer
Spanakopita er perfekt til picnic i parken med vennerne
Jeg elsker den sprøde filodej i Spanakopita
Spinatpie er en god måde at få grøntsager på i børnenes madpakke