spisekunst.dk

spisemad Cookies

cookiesdessertchokoladesnacks
spisemad Cookies

Disse lækre spisemad cookies er sprøde udenpå og bløde indeni, fyldt med chokoladechips. Perfekte til en eftermiddagssnack eller dessert.

Tid32 min
Portioner24
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • smør(stuetemperatur)
    250 g
  • sukker(kan være rørsukker for mere smag)
    200 g
  • brunt sukker(giver ekstra fugtighed)
    100 g
  • æg(friske)
    2 stk.
  • vaniljesukker(kan erstattes af vaniljeekstrakt)
    1 tsk.
  • Hvedemel
    300 g
  • natron
    1 tsk.
  • salt(kan justeres efter smag)
    0.5 tsk.
  • chokoladechips(mørk eller mælkechokolade)
    200 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm, og du skal kunne mærke varmen
  2. 2

    Pisk smør, sukker og brunt sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.

    3 min
  3. 3

    Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljesukker og bland godt.

    2 min
  4. 4

    I en anden skål, sikt hvedemelet, natron og salt sammen.

    2 min
  5. 5

    Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen og rør forsigtigt, indtil det er just blandet.

    3 min
  6. 6

    Fold chokoladechipsene ind i dejen.

    2 min
  7. 7

    Læg skeer af dej på en bageplade beklædt med bagepapir, med plads imellem.

    5 min
  8. 8

    Bag cookies i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne rundt om kanterne.

    12 min
    180
    kanterne skal være gyldne, mens midten stadig ser lidt blød ud
  9. 9

    Lad dem køle af på en bagerist i et par minutter, før du overfører dem til en tallerken.

    5 min

Tags

cookiesdessertchokoladesnacks

Kommentarer

Mette

Cookies med chokoladestykker er altid en vinder!

★★★★★
Anders

Disse cookies er perfekte til en hyggelig film aften.

★★★★
Louise

Cookies med havregryn er et godt alternativ til en sund snack.

★★★★★