spisekunst.dk

spisemad mørke rugbrød

rugbrødbagningdansk madsundt
spisemad mørke rugbrød

En velsmagende opskrift på mørkt rugbrød, der er perfekt til smørrebrød eller som tilbehør til din middag.

Tid95 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • mørkt rugmel(brug kvalitetsrugmel for bedste smag)
    500 g
  • vand(lune vand for bedre hævning)
    400 ml
  • salt(kan justeres efter smag)
    10 g
  • gær(fresk gær anbefales)
    25 g
  • honning(tilføjer sødme og hjælper med hævning)
    1 spsk
  • valnødder(kan erstattes med andre nødder)
    100 g
  • frøblanding(f.eks. solsikkefrø)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i lunt vand sammen med honning.

    5 min
    til stuetemperatur
    gæren skal være opløst uden klumper
  2. 2

    Bland rugmelet og saltet i en stor skål.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt gærblandingen til melet og ælt dejen godt.

    10 min
  4. 4

    Tilsæt valnødder og frøblandingen og ælt indtil jævnt fordelt.

    5 min
  5. 5

    Læg dejen i en smurt skål og dæk den til med et klæde.

    60 min
    til stuetemperatur
    dejen skal hæve til dobbelt størrelse
  6. 6

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

    10 min
    220 grader
    oven skal være varm
  7. 7

    Form dejen til et brød og læg det på en bageplade.

    5 min
  8. 8

    Bag brødet i ovnen i 40-50 minutter.

    45 min
    220 grader
    brødet skal være gyldent og give en hul lyd, når du banker på bunden
  9. 9

    Lad brødet køle af på en bagerist før skæring.

    30 min

Tags

rugbrødbagningdansk madsundt

Kommentarer

Lene

Mørke rugbrød med smør og ost er min favorit!

★★★★★
Mads

Det mørke rugbrød er perfekt til en hurtig frokostmadpakke

★★★★
Louise

Jeg nød rugbrødet med avocado og tomat til morgenmad

★★★★