spisemad mørke rugbrød
rugbrødbagningdansk madsundt

En velsmagende opskrift på mørkt rugbrød, der er perfekt til smørrebrød eller som tilbehør til din middag.
Tid95 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- mørkt rugmel(brug kvalitetsrugmel for bedste smag)500 g
- vand(lune vand for bedre hævning)400 ml
- salt(kan justeres efter smag)10 g
- gær(fresk gær anbefales)25 g
- honning(tilføjer sødme og hjælper med hævning)1 spsk
- valnødder(kan erstattes med andre nødder)100 g
- frøblanding(f.eks. solsikkefrø)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunt vand sammen med honning.
5 mintil stuetemperaturgæren skal være opløst uden klumper - 2
Bland rugmelet og saltet i en stor skål.
2 min - 3
Tilsæt gærblandingen til melet og ælt dejen godt.
10 min - 4
Tilsæt valnødder og frøblandingen og ælt indtil jævnt fordelt.
5 min - 5
Læg dejen i en smurt skål og dæk den til med et klæde.
60 mintil stuetemperaturdejen skal hæve til dobbelt størrelse - 6
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
10 min220 graderoven skal være varm - 7
Form dejen til et brød og læg det på en bageplade.
5 min - 8
Bag brødet i ovnen i 40-50 minutter.
45 min220 graderbrødet skal være gyldent og give en hul lyd, når du banker på bunden - 9
Lad brødet køle af på en bagerist før skæring.
30 min
Tags
rugbrødbagningdansk madsundt
Kommentarer
Lene
Mørke rugbrød med smør og ost er min favorit!
★★★★★
Mads
Det mørke rugbrød er perfekt til en hurtig frokostmadpakke
★★★★★
Louise
Jeg nød rugbrødet med avocado og tomat til morgenmad
★★★★★