spisekunst.dk

spisemad mumse CHOKOLADEKAGE

chokoladedessertkagebagning
spisemad mumse CHOKOLADEKAGE

En lækker og saftig chokoladefondant, der er perfekt til enhver lejlighed. Denne opskrift giver en rig kage fyldt med smag og en blød konsistens.

Tid50 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • mørk chokolade(mindst 70% kakao)
    200 g
  • smør(stuetemperatur)
    150 g
  • sukker(kan reduceres efter smag)
    250 g
  • æg(store)
    5 stk
  • hvedemel(sigtet)
    150 g
  • bagepulver
    1 tsk
  • salt
    0.5 tsk
  • valnødder(groft hakket)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm, og duften af smør skal komme fra køkkenet
  2. 2

    Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad, indtil det er glat.

    10 min
    vandet skal simre
    chokoladen skal være helt smeltet og have en glat konsistens
  3. 3

    Pisk sukker og æg sammen i en stor skål, indtil det er luftigt og lyst.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til ægge- og sukkerblandingen, og rør godt.

    2 min
  5. 5

    Sigt hvedemelet, bagepulveret og saltet i blandingen, og fold det forsigtigt ind.

    3 min
  6. 6

    Tilsæt hakkede valnødder, hvis du bruger dem, og bland godt.

    2 min
  7. 7

    Hæld dejen i en smurt bageform

  8. 8

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud og køles helt af på en bagerist.

    10 min

Tags

chokoladedessertkagebagning

Kommentarer

Lise

Denne chokoladekage er perfekt til en hyggelig aften med veninderne!

★★★★★
Anders

Jeg elsker den saftige konsistens og den intense smag af chokolade.

★★★★
Mette

Chokoladekagen var et hit til børnenes fødselsdag - alle kunne lide den!

★★★★★