Steamed Dumplings

Lækre dampede dumplings fyldt med saftigt svinekød og frisk ingefær. Perfekte som forret eller snack.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet hvedemel for bedre konsistens)250 g
- vand(lunt vand for at aktivere gluten)160 ml
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- svinekød(hakket)200 g
- med kylling eller tofu)erstattes
- frisk ingefær(revet for mere smag)50 g
- forårsløg(finthakket)2 stk
- sojasauce(kan justeres efter smag)2 spsk
- sesamolie(gerne ristet for ekstra smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet, salt og det lunt vand i en skål. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 minrumtemperaturdejen skal være blød og smidig - 2
Lad dejen hvile i 30 minutter, dækket med et fugtigt klæde.
30 minrumtemperaturdejen vil være lettere at arbejde med - 3
I mellemtiden, bland det hakkede svinekød, ingefær, forårsløg, sojasauce og sesamolie i en skål.
5 miningenfyldet skal være homogent - 4
Del dejen op i 12 lige store stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud til en cirkel, ca. 10 cm i diameter.
10 miningendejen skal være tynd, men ikke gennemsigtig - 5
Placer en skefuld fyld i midten af hver cirkel. Fold dejen over fyldet og klem kanterne sammen for at forsegle dem.
10 miningendumplings skal være godt forseglede - 6
Bring en stor gryde med vand i kog. Placer dumplings i en dampkurv og damp dem i ca. 15 minutter.
15 minkogende vanddumplings skal være gennemsigtige og let klæbrige
Tags
Kommentarer
Disse dampede dumplings var fyldt med lækker svinekød og ingefær - en sand smagsoplevelse!
Perfekt til en hyggelig familiefrokost - børnene elskede dem!
Jeg foretrækker mine dampede dumplings med ekstra chili for ekstra smag og bid