spisekunst.dk

Sunde müslibar-stykker

snacksundmüslibar
Sunde müslibar-stykker

Sunde müslibar-stykker fyldt med havregryn, nødder og tørrede frugter. Perfekte som snacks eller morgenmad on-the-go!

Tid40 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • havregryn(brug gerne grovvalsede)
    200 g
  • mandler(kan erstattes med valnødder)
    100 g
  • solsikkefrø(kan også være græskarkerner)
    50 g
  • honning(brug flydende honning for lettere blanding)
    75 g
  • jordnøddesmør(kan erstattes med mandelsmør)
    50 g
  • tørrede frugter(f.eks. rosiner eller tranebær)
    100 g
  • kanel(kan tilpasses efter smag)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm, du kan mærke varmen fra døren
  2. 2

    Hak mandlerne groft og bland dem med havregryn, solsikkefrø, kanel og salt i en stor skål.

    5 min
  3. 3

    I en lille gryde, varm honning og jordnøddesmør over lav varme indtil det er smeltet og godt blandet.

    5 min
    lav varme
    blandingen er flydende og glat
  4. 4

    Hæld den varme honning- og jordnøddesmørblanding over de tørre ingredienser og rør godt rundt, så alt bliver dækket.

    3 min
  5. 5

    Tilsæt de tørrede frugter og rør dem forsigtigt ind i blandingen.

    2 min
  6. 6

    Beklæd en bageform

  7. 7

    Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil kanterne er let gyldne.

    25 min
    180
    kanterne er gyldne, og der er en let karameliseret duft
  8. 8

    Lad müslibarerne køle af i formen i ca. 10 minutter, før du skærer dem i stykker.

    10 min

Tags

snacksundmüslibar

Kommentarer

Maria

Disse müslibar-stykker med nødder og dadler er fantastiske til morgenmaden!

★★★★★
Lars

Perfekte til en eftermiddagssnack før træning med havregryn og chokoladestykker.

★★★★
Emma

Disse müslibar-stykker med frø er perfekte til en skovtur i det gode vejr!

★★★★