Sunde pandekager med boghvede

Sunde og lækre pandekager lavet med boghvedemel, perfekte til morgenmad eller brunch. De er glutenfrie og fyldt med næring.
Ingredienser
- boghvedemel(kan erstattes med glutenfrit mel)200 g
- æg(frisk og økologisk anbefales)2 stk
- mælk(kan være plantebaseret)300 ml
- bagepulver(for lettere pandekager)1 tsk
- vaniljesukker(kan undlades)1 tsk
- salt(for smag)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- eller kokosolie)raps-
Fremgangsmåde
- 1
I en stor skål, bland boghvedemelet, bagepulver, vaniljesukker og salt.
5 min - 2
I en anden skål, pisk æggene og tilsæt mælken. Bland godt.
3 min - 3
Tilsæt den flydende blanding til de tørre ingredienser og rør indtil de lige er kombineret. Undgå at overblande.
2 min - 4
Varm en pande over medium varme og tilsæt lidt olie.
5 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 5
Hæld ca. 1/4 kop dej på panden og steg indtil der dannes bobler på overfladen
- 6
Vend pandekagen og steg den på den anden side, indtil den er gyldenbrun
- 7
Gentag med resten af dejen, tilsæt mere olie efter behov.
15 minmediumpandekagerne skal være ensartede og gyldne
Tags
Kommentarer
Disse pandekager med boghvede var perfekte til min glutenfri kost!
Jeg tilføjede lidt kanel og vanilje - det gav en skøn smag!
Mine børn elskede at få disse sundepandekager med boghvede med i madpakken.