Sushi Maki

En lækker opskrift på sushi maki med frisk laks, agurk og avocado, serveret med soja sauce og wasabi.
Ingredienser
- sushi ris(uden konserveringsmidler)2 kopper
- vand(til kogning)2.5 kopper
- risvineddike(for smag og at marinere risene)1 dl
- sukker(kan justeres efter smag)2 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- nori tang(sydeuropæisk sort af høj kvalitet)4 ark
- frisk laks(sushi-grade)200 g
- strimler)i
- agurk(skåret i strimler)1 stk.
- avocado(moden)1 stk.
- strimler)i
- soja sauce(til servering)1 dl
- wasabi(til servering)1 tsk
- syltede ingefær(til servering)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl sushi risene under koldt vand, indtil vandet er klart. Dette fjerner overskydende stivelse.
5 min - 2
Kog risene med 2.5 kopper vand i en gryde. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 20 minutter, indtil vandet er absorberet.
20 minlav varmerisene skal være bløde og vandet skal være forsvundet - 3
Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 minutter, mens du dækker gryden.
10 min - 4
I en lille gryde, opvarm risvineddike, sukker og salt, indtil sukkeret er opløst. Tag af varmen.
3 minlav varmesukkeret skal være helt opløst - 5
Hæld eddikeblandingen over de varme ris og rør forsigtigt rundt med en træske. Lad risene køle af.
5 min - 6
Placer et ark nori tang på en bambus sushi-måtte. Fordel et jævnt lag ris over nori, lad ca. 2 cm være fri i den øverste kant.
5 min - 7
Læg strimler af laks, agurk og avocado på risene. Sørg for at portionerne er jævnt fordelt.
5 min - 8
Brug bambusmatten til forsigtigt at rulle sushi makien stramt. Start fra bunden og rull op mod den frie kant af nori.
5 min - 9
Skær rullen i 6-8 skiver med en skarp kniv dyppet i vand for at forhindre, at risene klæber.
5 min - 10
1
- 11
Server sushi makien med soja sauce, wasabi og syltede ingefær.
5 min
Tags
Kommentarer
Sushi Maki med avocado er min yndlings!
Perfekt til madpakken med friske grøntsager
Sushi Maki med laks er altid en sikker vinder