spisekunst.dk

Sushi Maki

sushimakilaksasiatiskmadlavning
Sushi Maki

En lækker opskrift på sushi maki med frisk laks, agurk og avocado, serveret med soja sauce og wasabi.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • sushi ris(uden konserveringsmidler)
    2 kopper
  • vand(til kogning)
    2.5 kopper
  • risvineddike(for smag og at marinere risene)
    1 dl
  • sukker(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • nori tang(sydeuropæisk sort af høj kvalitet)
    4 ark
  • frisk laks(sushi-grade)
    200 g
  • strimler)
    i
  • agurk(skåret i strimler)
    1 stk.
  • avocado(moden)
    1 stk.
  • strimler)
    i
  • soja sauce(til servering)
    1 dl
  • wasabi(til servering)
    1 tsk
  • syltede ingefær(til servering)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl sushi risene under koldt vand, indtil vandet er klart. Dette fjerner overskydende stivelse.

    5 min
  2. 2

    Kog risene med 2.5 kopper vand i en gryde. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 20 minutter, indtil vandet er absorberet.

    20 min
    lav varme
    risene skal være bløde og vandet skal være forsvundet
  3. 3

    Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 minutter, mens du dækker gryden.

    10 min
  4. 4

    I en lille gryde, opvarm risvineddike, sukker og salt, indtil sukkeret er opløst. Tag af varmen.

    3 min
    lav varme
    sukkeret skal være helt opløst
  5. 5

    Hæld eddikeblandingen over de varme ris og rør forsigtigt rundt med en træske. Lad risene køle af.

    5 min
  6. 6

    Placer et ark nori tang på en bambus sushi-måtte. Fordel et jævnt lag ris over nori, lad ca. 2 cm være fri i den øverste kant.

    5 min
  7. 7

    Læg strimler af laks, agurk og avocado på risene. Sørg for at portionerne er jævnt fordelt.

    5 min
  8. 8

    Brug bambusmatten til forsigtigt at rulle sushi makien stramt. Start fra bunden og rull op mod den frie kant af nori.

    5 min
  9. 9

    Skær rullen i 6-8 skiver med en skarp kniv dyppet i vand for at forhindre, at risene klæber.

    5 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Server sushi makien med soja sauce, wasabi og syltede ingefær.

    5 min

Tags

sushimakilaksasiatiskmadlavning

Kommentarer

Lise

Sushi Maki med avocado er min yndlings!

★★★★★
Morten

Perfekt til madpakken med friske grøntsager

★★★★
Maria

Sushi Maki med laks er altid en sikker vinder

★★★★★