Svampeis med soya-karamel

En unik dessert, der kombinerer den jordede smag af svampe med sødmen fra soja-karamel. En overraskende og lækker is, der vil imponere dine gæster.
Ingredienser
- friske svampe(f.eks. champignon eller portobello)250 g
- fløde(gerne økologisk)200 ml
- sukker(kan erstattes med honning)100 g
- mælk(kan være skummet eller sødmælk)100 ml
- æggeblommer(friske og økologiske)2 stk.
- soja sauce(udvalgt type)50 ml
- smør(til stegning af svampe)50 g
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Skær svampene i små tern og steg dem i smør på medium varme, indtil de er gyldne og møre.
10 minmedium varmesvampene skal være let gyldne og dufte dejligt - 2
Lad de stegte svampe køle af, og kom dem derefter i en blender med fløde, mælk, æggeblommer og vaniljesukker. Blend indtil blandingen er helt glat.
5 min - 3
Hæld blandingen i en ismaskine og churn
- 4
Mens isen churner, lav soja-karamel ved at smelte sukker i en gryde på lav varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt soja sauce forsigtigt og rør godt.
10 minlav varmekaramellen skal være glat og have en dejlig duft - 5
Når isen er færdig, hæld den i en beholder, og swirl soja-karamellen ind i isen. Fryse i minimum 2 timer før servering.
120 minfryserisen skal være fast, men stadig cremet
Tags
Kommentarer
Svampeis med soya-karamel var en spændende kombination!
Den soya-karamel gav en lækker sødme til svampene.
Perfekt til vegetariske sandwich til frokost!