spisekunst.dk

Svampeis med soya-karamel

dessertissvampekaramel
Svampeis med soya-karamel

En unik dessert, der kombinerer den jordede smag af svampe med sødmen fra soja-karamel. En overraskende og lækker is, der vil imponere dine gæster.

Tid155 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • friske svampe(f.eks. champignon eller portobello)
    250 g
  • fløde(gerne økologisk)
    200 ml
  • sukker(kan erstattes med honning)
    100 g
  • mælk(kan være skummet eller sødmælk)
    100 ml
  • æggeblommer(friske og økologiske)
    2 stk.
  • soja sauce(udvalgt type)
    50 ml
  • smør(til stegning af svampe)
    50 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær svampene i små tern og steg dem i smør på medium varme, indtil de er gyldne og møre.

    10 min
    medium varme
    svampene skal være let gyldne og dufte dejligt
  2. 2

    Lad de stegte svampe køle af, og kom dem derefter i en blender med fløde, mælk, æggeblommer og vaniljesukker. Blend indtil blandingen er helt glat.

    5 min
  3. 3

    Hæld blandingen i en ismaskine og churn

  4. 4

    Mens isen churner, lav soja-karamel ved at smelte sukker i en gryde på lav varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt soja sauce forsigtigt og rør godt.

    10 min
    lav varme
    karamellen skal være glat og have en dejlig duft
  5. 5

    Når isen er færdig, hæld den i en beholder, og swirl soja-karamellen ind i isen. Fryse i minimum 2 timer før servering.

    120 min
    fryser
    isen skal være fast, men stadig cremet

Tags

dessertissvampekaramel

Kommentarer

Anna

Svampeis med soya-karamel var en spændende kombination!

★★★★★
Mette

Den soya-karamel gav en lækker sødme til svampene.

★★★★
Jesper

Perfekt til vegetariske sandwich til frokost!

★★★★★