spisekunst.dk

Svampetoast med træsvampe

svamperugbrødforretvegetarisk
Svampetoast med træsvampe

En lækker og cremet svampetoast lavet med træsvampe, fløde og krydderurter, serveret på sprødt rugbrød. Perfekt som en appetitvækker eller let frokost.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • træsvampe(friske eller tørrede svampe)
    200 g
  • fløde(fuld fedt for bedre smag)
    100 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • skiver af rugbrød(kan også være andet brød)
    4 stk
  • smør(til stegning)
    2 spsk
  • timian(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • revet ost(fx parmesan eller cheddar)
    50 g
  • citron(saften)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Smelt smørret i en pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og let gyldne.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk
  2. 2

    Tilsæt de hakkede træsvampe til panden og steg dem i ca. 10 minutter, indtil de er møre og har afgivet deres væske.

    10 min
    medium varme
    svampene skal være let brune og dufte kraftigt
  3. 3

    Hæld fløden i panden, og tilsæt timian, salt, og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil det tykner let.

    5 min
    lav varme
    saucen skal være cremet og dufte dejligt af svampe
  4. 4

    Imens, rist rugbrødsskiverne på en toastmaskine eller i en pande, indtil de er sprøde.

    3 min
    høj varme
    brødet skal være gyldent og sprødt
  5. 5

    Fordel svampefyldet over de ristede brødskiver. Drys den revne ost over, og pres lidt citronsaft på toppen.

    2 min
    ingen
    fyldet skal være jævnt fordelt og se indbydende ud
  6. 6

    Server straks, mens toastene er varme og osten smeltet.

    ingen
    toastene skal serveres varme og ostet

Tags

svamperugbrødforretvegetarisk

Kommentarer

Lise

Svampetoast med træsvampe var perfekt til en hyggelig søndagsbrunch

★★★★★
Anders

Den sprøde toast med træsvampe var en lækker kontrast til den bløde svampetextur

★★★★
Mette

Svampetoast med træsvampe er en fantastisk ret til vegetarer, men kunne godt bruge lidt mere krydderi

★★★★★