Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassisk ret, der kombinerer pølser med kartofler og grøntsager i en cremet sauce. Den er hurtig at tilberede og perfekt til en varm middag.
Ingredienser
- svensk pølse(kan være en blanding af forskellige slags pølser)500 g
- kartofler(skrællet og skåret i tern)300 g
- gulerødder(skrællede og skiver)2 stk.
- løgt(finthakket)1 stk.
- fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)2 dl
- paprika(for smag)1 tsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)0.5 tsk.
- olie(til stegning)1 spsk.
- vand(til kogning)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor pande over middel varme.
2 minmiddel varmeolien skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt løg og steg dem indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmiddel varmeløgene skal være gennemsigtige og dufte sødligt - 3
Tilsæt pølserne og steg dem i 5-7 minutter, indtil de er let brunede.
7 minmiddel varmepølserne skal have en let gylden farve - 4
Tilsæt kartofler og gulerødder, rør godt rundt.
2 minmiddel varmegrøntsagerne skal være blandet godt med pølserne - 5
Hæld fløden og vandet over blandingen, og krydr med paprika, salt og peber.
1 minmiddel varmefløden skal dække ingredienserne - 6
Bring retten i kog, dæmp varmen og lad den simre i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er møre.
20 minlav varmekartoflerne skal være møre og retten skal have en cremet konsistens - 7
Smag til med ekstra salt og peber efter behov.
2 minlav varmeretterne skal have en balanceret smag
Tags
Kommentarer
Den svenske pølseret var perfekt til en hyggelig aften med venner og en kold øl.
Jeg tilsatte nogle friske krydderurter, og det gav retten ekstra smag.
Den svenske pølseret er ideel til en hurtig og lækker aftensmad på travle hverdage.