Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassisk dansk ret, der kombinerer pølser, kartofler og grøntsager i en cremet sauce, perfekt til en hurtig og mættende middag.
Ingredienser
- pølser(gerne danske pølser eller grillpølser)500 g
- kartofler(skrællet og skåret i tern)300 g
- gulerødder(skåret i skiver)200 g
- løgt(hakket)1 stk
- fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)2 dl
- paprika(kan være sød eller stærk)1 tsk
- smag)efter
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor pande over medium varme.
2 minmedium varmeOlien skal være varm, men ikke ryge. - 2
Tilsæt det hakkede løg og steg indtil det er blødt og gennemsigtigt.
3 minmedium varmeLøget skal være blødt og dufte sødt. - 3
Tilsæt kartoflerne og gulerødderne, og steg i 5 minutter, indtil de begynder at mørkne.
5 minmedium varmeGrøntsagerne skal være let brunede. - 4
Skær pølserne i skiver og tilsæt dem til panden.
2 minmedium varmePølserne skal være let gyldne. - 5
Tilsæt fløde, paprika, salt og peber, og rør godt rundt.
1 minmedium varmeBlandingen skal være ensartet. - 6
Lad retten simre i 15 minutter, indtil kartoflerne og gulerødderne er møre.
15 minlav varmeRetten skal boble let, og grøntsagerne skal være møre. - 7
Servér retten varm, evt. med et drys persille på toppen. ved ingen - Retten skal være varm og indbydende.
Tags
Kommentarer
Den svenske pølseret var perfekt til aftensmaden!
Jeg tilføjede ekstra løg for at give retten ekstra smag.
Svensk pølseret er ideel til en picnic i parken.