Sweet and Sour (Sursød ret)

Sursød ret med kylling, friske grøntsager og en lækker sød-syrlig sauce. Perfekt til en hurtig hverdagsmiddag.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i tern)500 g
- ananas(frisk eller dåse) (skåret i tern)200 g
- rød peberfrugt(skåret i strimler)1 stk
- grøn peberfrugt(skåret i strimler)1 stk
- løg(skåret i skiver)1 stk
- vegetabilsk olie(til stegning)2 spsk
- sojasauce(kan være sød eller salt)100 ml
- ketchup(gerne tomatketchup)100 ml
- eddike(kan være æble- eller riseddike)50 ml
- sukker(kan justeres efter smag)2 spsk
- majsstivelse(til jævning)1 tsk
- vand(til jævning)100 ml
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm vegetabilsk olie op i en stor pande eller wok over medium-høj varme.
2 minmedium-højolie skal være varm og let boble - 2
Tilsæt kyllingeternene og steg dem, indtil de er gyldne og gennemstegte, ca. 5-7 minutter.
7 minmedium-højkyllingen skal være gyldenbrun og ikke længere rosa indeni - 3
Tilsæt løg, rød og grøn peberfrugt i panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
4 minmediumgrøntsagerne skal være bløde, men stadig sprøde - 4
Tilsæt ananastern og steg i 2 minutter.
2 minmediumananasen skal være varm - 5
Bland sojasauce, ketchup, eddike, sukker, salt og peber i en skål, og hæld saucen over kylling og grøntsager. Rør godt rundt.
2 minmediumsaucen skal dækkes jævnt over ingredienserne - 6
Løs majsstivelse op i vandet og hæld det i panden for at jævne saucen. Rør godt rundt og lad det simre i 2-3 minutter, indtil saucen tykner.
3 minmediumsaucen skal blive tykkere og klæbrige - 7
Smag til med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt, og server retten varm med ris.
2 minslukketretten skal være varm og velduftende
Tags
Kommentarer
Den sursøde sauce var lige i min smag!
Jeg kunne godt lide den syrlige smag af ananas i retten.
Denne ret var perfekt til en picnic i parken.