Syltet grønt med yoghurtdip

Syltede grøntsager serveret med en cremet yoghurtdip, perfekt som forret eller tilbehør til mange retter.
Ingredienser
- gulerødder(friske og sprøde)250 g
- agurk(skåret i stave)200 g
- blomkål(skåret i små buketter)150 g
- rødløg(skåret i tynde skiver)150 g
- eddike(æblecidereddike anbefales)500 ml
- vand(koldt)300 ml
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- yoghurt(græsk yoghurt anbefales)250 g
- citronjuice(friskpresset for bedre smag)1 tsk
- honning(kan udelades)1 tsk
- frisk dild(hakket til dippen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skær gulerødder, agurk, blomkål og rødløg i passende størrelser.
10 min - 2
I en stor skål, bland eddike, vand, sukker og salt. Rør indtil sukkeret er opløst.
5 min - 3
Tilsæt de skårne grøntsager til eddikeblandingen og rør godt rundt.
2 min - 4
Dæk skålen med plastfolie og lad den stå i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.
120 min4grøntsagerne skal være marineret og have trukket smag - 5
Forbered yoghurtdippen ved at blande yoghurten, citronjuice, honning og dild i en skål. Rør godt rundt.
5 min - 6
Server de syltede grøntsager med yoghurtdippen som en appetizer eller tilbehør. - retterne skal være friske og farverige
Tags
Kommentarer
Yoghurtdippen var for cremet til min smag...
Syltede grøntsagerne gav retten en frisk smag...
Perfekt til madpakken med lidt knækbrød ved siden af...