spisekunst.dk

Tabbouleh

salatvegetariskmellemøstligsund
Tabbouleh

Tabbouleh er en klassisk mellemøstlig salat, der primært består af bulgur, friske urter og grøntsager. Den er let, sund og perfekt som tilbehør eller som en let hovedret.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • bulgur(fin bulgur er at foretrække)
    100 g
  • vand(kogende vand)
    250 ml
  • citron(friskpresset saft)
    1 stk
  • olivenolie(extra jomfru kvalitet)
    4 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • frisk persille(finhakket)
    100 g
  • frisk mynte(finhakket)
    50 g
  • tomater(hakkede)
    2 stk
  • agurk(hakket)
    1 stk
  • rød løg(finhakket)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl bulguren under koldt vand, og hæld den derefter i en skål.

    2 min
  2. 2

    Kog vandet og hæld det over bulguren. Dæk skålen med plastfolie og lad det stå i 15 minutter, så bulguren kan absorbere vandet.

    15 min
    100
    vandet skal være helt absorberet og bulguren blød
  3. 3

    Tilsæt citronsaft, olivenolie, salt og peber til bulguren, og rør godt rundt.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt den hakkede persille, mynte, tomater, agurk og løg til bulguren, og bland grundigt.

    5 min
  5. 5

    Lad tabbouleh stå i køleskabet i minimum 30 minutter før servering for at lade smagene trække.

    30 min

Tags

salatvegetariskmellemøstligsund

Kommentarer

Maria

Tabbouleh er perfekt til en let frokost med masser af frisk persille

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra citronsaft for ekstra friskhed

★★★★
Louise

Tabbouleh er det bedste tilbehør til grillmad om sommeren

★★★★★