spisekunst.dk

Tapas-spyd

tapasgrillsnack
Tapas-spyd

Disse tapas-spyd med kylling, chorizo og friske grøntsager er perfekte til en fest eller som en let middag. De er enkle at forberede og smagfulde.

Tid52 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i tern)
    200 g
  • chorizopølse(skåret i skiver)
    100 g
  • rød peberfrugt(skåret i tern)
    1 stk
  • zucchini(skåret i skiver)
    1 stk
  • cherry tomater(hele)
    100 g
  • olivenolie(til marinering)
    2 spsk
  • paprika(kan være røget for ekstra smag)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • spyd(træ- eller metalspyd)
    8 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kombiner olivenolie, paprika, salt og peber i en skål. Tilsæt kyllingeternene og lad dem marinere i 30 minutter.

    30 min
    romtemperatur
    Kyllingen bør have en jævn belægning af marinaden.
  2. 2

    Forvarm grillen eller en grillpande til medium-høj varme.

    10 min
    ca. 200 grader Celsius
    Når grillen er klar, skal den være meget varm, og du kan høre en sizzle, når du lægger maden på.
  3. 3

    Træk de marinerede kyllingetern, chorizoskiver, peberfrugttern, zucchiniskiver og cherry tomater på spyd, skiftende mellem ingredienserne.

    10 min
    romtemperatur
    Spydet skal være fyldt uden at overfylde det.
  4. 4

    Placer spyd på grillen og grill i ca. 10-12 minutter, vend dem jævnligt for at sikre ensartet tilberedning.

    12 min
    ca. 200 grader Celsius
    Kyllingen skal være gennemstegt og have en gyldenbrun farve, og grøntsagerne skal være let forkullede.
  5. 5

    Tag spydene af grillen og lad dem hvile i et par minutter før servering.

    5 min
    romtemperatur
    Spydene skal være varme, men ikke dampende.

Tags

tapasgrillsnack

Kommentarer

Karen

Disse tapas-spyd med chorizo og ost var helt fantastiske!

★★★★★
Mads

Tapas-spydene med fetaost og oliven var perfekte til picnic i parken.

★★★★
Louise

Jeg lavede tapas-spyd med serranoskinke og cherrytomater til en hyggelig aften med veninderne.

★★★★