spisekunst.dk

Tarteletter med hønsekød

tarteletterhønsekøddansk madforrethovedret
Tarteletter med hønsekød

Tarteletter med hønsekød er en klassisk dansk ret, perfekt som forret eller hovedret. De sprøde tarteletbunde fyldes med en lækker, cremet hønsefyld, der er både smagfuld og mættende.

Tid60 min
Portioner6
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hønsekød(kogt og skåret i små tern)
    300 gram
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • smør(kvalitetssmør anbefales)
    50 gram
  • hvedemel(til jævning)
    50 gram
  • mælk(fuldfed mælk for cremede sauce)
    500 ml
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • muskatnød(friskrevet for bedst smag)
    1 tsk
  • tarteletbunde(kan købes færdige eller laves fra bunden)
    6 stk
  • ærter(friske eller frosne)
    100 gram
  • persille(frisk)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Smelt smørret i en gryde ved medium varme.

    5 min
    medium varme
    smørret skal være smeltet og boblende
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og sauter i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium varme
    løget skal være blødt og dufte sødt
  3. 3

    Strø hvedemelet over løgene og rør godt, lad det stege i 1 minut.

    1 min
    medium varme
    melet skal være let gyldent
  4. 4

    Hæld langsomt mælk i gryden under konstant omrøring for at undgå klumper.

    3 min
    medium varme
    saucen skal begynde at tykne
  5. 5

    Tilsæt kogt hønsekød, ærter, salt, peber og muskatnød, rør godt.

    2 min
    medium varme
    fyldet skal være jævnt fordelt og varmt
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200 grader Celsius
    ovnen skal være forvarmet
  7. 7

    Fyld tarteletbundene med hønsefyldet og placer dem på en bageplade.

    5 min
    ingen
    bundene skal være fyldt jævnt
  8. 8

    Bag tarteletterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.

    20 min
    200 grader Celsius
    de skal være gyldne og sprøde
  9. 9

    Tag tarteletterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af, før de serveres pyntet med hakket persille.

    5 min
    ingen
    de skal være let varme men ikke brændende

Tags

tarteletterhønsekøddansk madforrethovedret

Kommentarer

Mette

Tarteletterne med hønsekød var perfekte til frokosten!

★★★★★
Lars

Jeg savnede lidt mere fyld i mine tarteletter med hønsekød.

★★★★★
Camilla

Tarteletter med hønsekød er altid en vinder til familiemiddagen.

★★★★