Tarteletter med hønsekød

Tarteletter med hønsekød er en klassisk dansk ret, perfekt som forret eller hovedret. De sprøde tarteletbunde fyldes med en lækker, cremet hønsefyld, der er både smagfuld og mættende.
Ingredienser
- hønsekød(kogt og skåret i små tern)300 gram
- løg(finthakket)1 stk
- smør(kvalitetssmør anbefales)50 gram
- hvedemel(til jævning)50 gram
- mælk(fuldfed mælk for cremede sauce)500 ml
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- muskatnød(friskrevet for bedst smag)1 tsk
- tarteletbunde(kan købes færdige eller laves fra bunden)6 stk
- ærter(friske eller frosne)100 gram
- persille(frisk)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Smelt smørret i en gryde ved medium varme.
5 minmedium varmesmørret skal være smeltet og boblende - 2
Tilsæt det hakkede løg og sauter i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmedium varmeløget skal være blødt og dufte sødt - 3
Strø hvedemelet over løgene og rør godt, lad det stege i 1 minut.
1 minmedium varmemelet skal være let gyldent - 4
Hæld langsomt mælk i gryden under konstant omrøring for at undgå klumper.
3 minmedium varmesaucen skal begynde at tykne - 5
Tilsæt kogt hønsekød, ærter, salt, peber og muskatnød, rør godt.
2 minmedium varmefyldet skal være jævnt fordelt og varmt - 6
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200 grader Celsiusovnen skal være forvarmet - 7
Fyld tarteletbundene med hønsefyldet og placer dem på en bageplade.
5 miningenbundene skal være fyldt jævnt - 8
Bag tarteletterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
20 min200 grader Celsiusde skal være gyldne og sprøde - 9
Tag tarteletterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af, før de serveres pyntet med hakket persille.
5 miningende skal være let varme men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Tarteletterne med hønsekød var perfekte til frokosten!
Jeg savnede lidt mere fyld i mine tarteletter med hønsekød.
Tarteletter med hønsekød er altid en vinder til familiemiddagen.