Thaibasilikum-kylling

En lækker og krydret ret med kylling, thaibasilikum og chili, som giver en autentisk thailandsk smagsoplevelse.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i strimler)500 g
- røde chili(finthakket)2 stk
- ønsket stærkhed)efter
- hvidløg(finthakket)4 fed
- løg(skåret i skiver)1 stk
- sojasauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)2 spsk
- fiskesauce(valgfri)1 spsk
- for vegetarisk version)udelades
- sesamolie(til stegning)1 spsk
- thaibasilikum(frisk)100 g
- med almindelig basilikum)erstattes
- sukker(kan justeres efter smag)1 tsk
- citronsaft(friskpresset for bedste smag)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm sesamolien op i en stor pande over medium-høj varme.
2 minmedium-højolie skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt løg og sautér i ca. 3-4 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
4 minmedium-højløg skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt hvidløg og chili, og steg i yderligere 1 minut, indtil det dufter aromatisk.
1 minmedium-højhvidløg skal være let gyldent og dufte stærkt - 4
Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i ca. 5-7 minutter, indtil de er gennemstegte.
7 minmedium-højkylling skal være hvid uden rosa dele - 5
Tilsæt sojasauce, fiskesauce, sukker og citronsaft. Rør godt rundt og lad det simre i 2 minutter.
2 minmediumsovsen skal være godt blandet og let tyknet - 6
Tilsæt thaibasilikum og rør hurtigt rundt, indtil det er wilted.
1 minslukketbasilikum skal være blød og duftende
Tags
Kommentarer
Thaibasilikum-kylling er perfekt til en hurtig og lækker aftensmad med ris og grøntsager.
Den friske smag af thaibasilikum gør retten helt unik og delikat.
Jeg tilføjede lidt ekstra lime og chili for at give retten lidt ekstra spark.