spisekunst.dk

Thaibasilikum-kylling

kyllingthailandskkrydrethurtig mad
Thaibasilikum-kylling

En lækker og krydret ret med kylling, thaibasilikum og chili, som giver en autentisk thailandsk smagsoplevelse.

Tid27 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    500 g
  • røde chili(finthakket)
    2 stk
  • ønsket stærkhed)
    efter
  • hvidløg(finthakket)
    4 fed
  • løg(skåret i skiver)
    1 stk
  • sojasauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)
    2 spsk
  • fiskesauce(valgfri)
    1 spsk
  • for vegetarisk version)
    udelades
  • sesamolie(til stegning)
    1 spsk
  • thaibasilikum(frisk)
    100 g
  • med almindelig basilikum)
    erstattes
  • sukker(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • citronsaft(friskpresset for bedste smag)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm sesamolien op i en stor pande over medium-høj varme.

    2 min
    medium-høj
    olie skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt løg og sautér i ca. 3-4 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    4 min
    medium-høj
    løg skal være bløde og let gyldne
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og chili, og steg i yderligere 1 minut, indtil det dufter aromatisk.

    1 min
    medium-høj
    hvidløg skal være let gyldent og dufte stærkt
  4. 4

    Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i ca. 5-7 minutter, indtil de er gennemstegte.

    7 min
    medium-høj
    kylling skal være hvid uden rosa dele
  5. 5

    Tilsæt sojasauce, fiskesauce, sukker og citronsaft. Rør godt rundt og lad det simre i 2 minutter.

    2 min
    medium
    sovsen skal være godt blandet og let tyknet
  6. 6

    Tilsæt thaibasilikum og rør hurtigt rundt, indtil det er wilted.

    1 min
    slukket
    basilikum skal være blød og duftende

Tags

kyllingthailandskkrydrethurtig mad

Kommentarer

Mette

Thaibasilikum-kylling er perfekt til en hurtig og lækker aftensmad med ris og grøntsager.

★★★★★
Kenneth

Den friske smag af thaibasilikum gør retten helt unik og delikat.

★★★★
Ida

Jeg tilføjede lidt ekstra lime og chili for at give retten lidt ekstra spark.

★★★★