spisekunst.dk

Thaikrydret rispapirsrulle

forretthailandsksundlet
Thaikrydret rispapirsrulle

Lækre thailandsk krydret rispapirsruller fyldt med rejer og friske grøntsager, serveret med en spicy dippingsauce.

Tid20 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rispapir(frisk eller tørret)
    100 g
  • kokosmælk(fuldfed for cremede ruller)
    200 g
  • rejer(friske eller optøede)
    150 g
  • gulerødder(fint snittede)
    50 g
  • agurk(fint snittede)
    50 g
  • salatblade(friske)
    50 g
  • lime(saften fra)
    1 stk
  • fiskesauce(juster efter smag)
    1 tsk
  • sriracha(eller anden chilipasta)
    1 tsk
  • frisk koriander(hakket)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered fyldet ved at blande rejer, gulerødder, agurk, salatblade, koriander, limejuice, fiskesauce og sriracha i en skål.

    10 min
    ikke relevant
    fyldet skal være friskt og duftende
  2. 2

    Føj vand i en skål og dyp rispapiret i varmt vand i ca. 20 sekunder, indtil det er blødt.

    2 min
    varmt vand
    papiret skal være blødt og bøjeligt
  3. 3

    Læg det bløde rispapir på et rent skærebræt. Placer en skefuld af fyldet i midten af papiret.

    2 min
    ikke relevant
    papiret skal være fladt og klart til fyldning
  4. 4

    Fold siderne ind over fyldet, og rul det forsigtigt sammen fra bunden op, så det bliver til en rulle.

    2 min
    ikke relevant
    rullen skal være stram, men ikke så stram at papiret revner
  5. 5

    Gentag processen med resten af ingredienserne. Anret rullerne på en tallerken.

    10 min
    ikke relevant
    rullerne skal være ensartede og pæne
  6. 6

    Server rullerne med resterende fiskesauce og en limebåd. ved ikke relevant - servering skal være indbydende

Tags

forretthailandsksundlet

Kommentarer

Mette

Thaikrydret rispapirsrulle er perfekt til en let frokost med rejer og avocado

★★★★★
Kasper

Jeg elskede kombinationen af koriander og lime i rispapirsrullen

★★★★
Lise

Mine børn elskede at have thaikrydret rispapirsrulle med i madpakken

★★★★★