spisekunst.dk

Timianbagt havtaske

fiskhavtaskebagturterdansk mad
Timianbagt havtaske

En lækker opskrift på havtaske bagt med friske urter og hvidløg, der giver en delikat smag og saftighed.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • havtaske(frisk)
    600 gram
  • olivenolie(koldpresset)
    2 spiseskefulde
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    1 tedekopper
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 teaspoon
  • sort peber(nykværnet)
    0.5 teaspoon
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen bliver varm
  2. 2

    Placer havtaskefileterne i et bagefad.

    2 min
  3. 3

    Bland olivenolie, hvidløg, timian, salt, peber og citronjuice i en skål.

    3 min
  4. 4

    Hæld blandingen over havtasken, så den er jævnt dækket.

    2 min
  5. 5

    Bag havtasken i ovnen i 20 minutter, eller indtil fisken er gennemstegt og let flager ved berøring.

    20 min
    200
    fiskens kød skal være opaque og let flage

Tags

fiskhavtaskebagturterdansk mad

Kommentarer

Karen

Timianbagt havtaske er perfekt til en romantisk middag med sin elskede.

★★★★★
Mads

Den sprøde skorpe med citronskal gav retten et friskt twist.

★★★★
Louise

Havtasken var saftig og lækker - perfekt til en sommerdag ved stranden.

★★★★