spisekunst.dk

Tørret raps & kikærtepuré

vegetarisksunddipkikærterrapsfrø
Tørret raps & kikærtepuré

En lækker og sund puré lavet af tørrede kikærter og ristede rapsfrø, perfekt som dip eller tilbehør.

Tid535 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • tørrede kikærter(skal blødlægges i vand i minimum 8 timer)
    200 g
  • rapsfrø(kan erstattes med solsikkefrø)
    50 g
  • olivenolie(koldtpresset ekstra jomfruolivenolie anbefales)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • citronjuice(friskpresset for bedre smag)
    1 tsk
  • hvidløg(kan justeres efter smag)
    1 fed
  • vand(juster for konsistens)
    100 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Blødgør kikærterne i koldt vand i minimum 8 timer.

    480 min
    N/A
    kikærterne skal være bløde og hævede
  2. 2

    Dræn de blødte kikærter og skyl dem under koldt vand.

    5 min
    N/A
    kikærterne skal se friske og rene ud
  3. 3

    Kog kikærterne i en gryde med rigeligt vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre.

    45 min
    N/A
    kikærterne skal være bløde, men ikke mushy
  4. 4

    Rist rapsfrøene på en tør pande ved medium varme i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne.

    7 min
    medium
    frøene skal dufte nøddeagtigt og være let brunede
  5. 5

    I en foodprocessor, tilsæt de kogte kikærter, rapsfrø, olivenolie, salt, citronjuice og hvidløg.

    3 min
    N/A
    alle ingredienser skal være samlet i skålen
  6. 6

    Blend ingredienserne indtil en glat og cremet konsistens opnås. Tilsæt vand lidt ad gangen for at justere konsistensen.

    5 min
    N/A
    puréen skal være glat uden klumper
  7. 7

    Smag til med ekstra salt eller citronjuice, hvis nødvendigt.

    2 min
    N/A
    smagen skal være balanceret mellem syrligt og salt

Tags

vegetarisksunddipkikærterrapsfrø

Kommentarer

Mette

Den tørrede raps gav en lækker knasende tekstur til puréen.

★★★★★
Rasmus

Kikærterne tilføjede en dejlig cremet konsistens til retten.

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken med lidt brød og grøntsagsstænger.

★★★★★