spisekunst.dk

Toffee-grøntsagsgratin

gratingrøntsagervegetarmaddansk mad
Toffee-grøntsagsgratin

En lækker og cremet gratin fyldt med kartofler, gulerødder og broccoli, toppet med smeltet ost.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(skrællet og skåret i tynde skiver)
    300 g
  • gulerødder(skrællede og skåret i tynde skiver)
    200 g
  • broccoli(skåret i små buketter)
    150 g
  • fløde(gerne madlavningsfløde)
    250 ml
  • revet ost(f.eks. mozzarella eller cheddar)
    100 g
  • smør(til pensling af fadet)
    50 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • tørret timian(kan erstattes med frisk timian)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen, når du åbner døren
  2. 2

    Smør et bagefad med smør for at forhindre, at gratinen hænger fast.

    3 min
  3. 3

    Læg kartofler, gulerødder og broccoli i lag i bagefadet, drys med salt, peber og timian mellem lagene.

    10 min
  4. 4

    Hæld fløden over grøntsagerne, så de er godt dækket.

    2 min
  5. 5

    Drys den revne ost over toppen af gratinen.

    2 min
  6. 6

    Bag gratinen i ovnen i 40-45 minutter, indtil grøntsagerne er møre og osten er gylden og boblende.

    45 min
    180
    osten skal være gylden og gratinen skal boble let
  7. 7

    Tag gratinen ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 minutter, inden den serveres.

    10 min

Tags

gratingrøntsagervegetarmaddansk mad

Kommentarer

Mette

Toffee-grøntsagsgratin var en uventet men lækker kombination af sødt og salt

★★★★★
Lars

Den sprøde topping af mandler gav retten en dejlig tekstur

★★★★
Ida

Denne ret var perfekt at have med som madpakke til en lang dag på kontoret

★★★★