Toffee-grøntsagsgratin

En lækker og cremet gratin fyldt med kartofler, gulerødder og broccoli, toppet med smeltet ost.
Ingredienser
- kartofler(skrællet og skåret i tynde skiver)300 g
- gulerødder(skrællede og skåret i tynde skiver)200 g
- broccoli(skåret i små buketter)150 g
- fløde(gerne madlavningsfløde)250 ml
- revet ost(f.eks. mozzarella eller cheddar)100 g
- smør(til pensling af fadet)50 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(kan justeres efter smag)1 tsk
- tørret timian(kan erstattes med frisk timian)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen, når du åbner døren - 2
Smør et bagefad med smør for at forhindre, at gratinen hænger fast.
3 min - 3
Læg kartofler, gulerødder og broccoli i lag i bagefadet, drys med salt, peber og timian mellem lagene.
10 min - 4
Hæld fløden over grøntsagerne, så de er godt dækket.
2 min - 5
Drys den revne ost over toppen af gratinen.
2 min - 6
Bag gratinen i ovnen i 40-45 minutter, indtil grøntsagerne er møre og osten er gylden og boblende.
45 min180osten skal være gylden og gratinen skal boble let - 7
Tag gratinen ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 minutter, inden den serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Toffee-grøntsagsgratin var en uventet men lækker kombination af sødt og salt
Den sprøde topping af mandler gav retten en dejlig tekstur
Denne ret var perfekt at have med som madpakke til en lang dag på kontoret