spisekunst.dk

Tom Yum suppe

suppethaimadkrydretskaldyrvegetarisk mulighed
Tom Yum suppe

Tom Yum suppe er en klassisk thailandsk ret, kendt for sin syrlige og krydrede smag. Denne opskrift kombinerer rejer, svampe, og en række aromatiske ingredienser, hvilket gør suppen til en smagseksplosion.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • rejer(friske eller optøede)
    400 g
  • svampe(champignon eller shiitake)
    200 g
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • galangal rod(skåret i skiver)
    2 stk
  • citrongræs(knækket og skåret i stykker)
    3 stk
  • limeblade(friske)
    5 stk
  • kyllingefond(eller grøntsagsfond)
    1 liter
  • fisksauce(eller sojasauce for vegetarmulighed)
    3 spsk
  • limejuice(friskpresset)
    2 spsk
  • sukker(kan udelades)
    1 tsk
  • rød chili(sliced for ekstra varme)
    1 stk
  • frisk koriander(til pynt)
    1 håndfuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bring kyllingefonden i kog i en stor gryde.

    5 min
    høj varme
    fondens overflade bobler
  2. 2

    Tilsæt galangal, citrongræs, limeblade og løg til gryden.

    10 min
    middel varme
    duften af krydderierne begynder at komme frem
  3. 3

    Lad det simre i 10 minutter for at trække smagen ud.

    10 min
    lav varme
    skiftende duft, aromatisk og indbydende
  4. 4

    Tilsæt svampe og rejer, og lad det simre i yderligere 5-7 minutter, indtil rejerne er lyserøde.

    7 min
    lav varme
    rejerne skal skifte farve og svampene skal være møre
  5. 5

    Tilsæt fisksauce, limejuice og sukker, og smag til.

    2 min
    lav varme
    suppen får en balanceret smag mellem syre og salt
  6. 6

    Server suppen varm og pynt med frisk koriander og skiver af rød chili.

    1 min
    serveringsvarm
    farverig og indbydende præsentation

Tags

suppethaimadkrydretskaldyrvegetarisk mulighed

Kommentarer

Mette

Den friske koriander gav suppen lige det ekstra pift

★★★★★
Lars

Chilien gav lige nok bid til suppen

★★★★
Caroline

Perfekt til en kold efterårsdag

★★★★★