Tom Yum suppe
suppethaimadkrydretskaldyrvegetarisk mulighed

Tom Yum suppe er en klassisk thailandsk ret, kendt for sin syrlige og krydrede smag. Denne opskrift kombinerer rejer, svampe, og en række aromatiske ingredienser, hvilket gør suppen til en smagseksplosion.
Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- rejer(friske eller optøede)400 g
- svampe(champignon eller shiitake)200 g
- løgt(finthakket)1 stk
- galangal rod(skåret i skiver)2 stk
- citrongræs(knækket og skåret i stykker)3 stk
- limeblade(friske)5 stk
- kyllingefond(eller grøntsagsfond)1 liter
- fisksauce(eller sojasauce for vegetarmulighed)3 spsk
- limejuice(friskpresset)2 spsk
- sukker(kan udelades)1 tsk
- rød chili(sliced for ekstra varme)1 stk
- frisk koriander(til pynt)1 håndfuld
Fremgangsmåde
- 1
Bring kyllingefonden i kog i en stor gryde.
5 minhøj varmefondens overflade bobler - 2
Tilsæt galangal, citrongræs, limeblade og løg til gryden.
10 minmiddel varmeduften af krydderierne begynder at komme frem - 3
Lad det simre i 10 minutter for at trække smagen ud.
10 minlav varmeskiftende duft, aromatisk og indbydende - 4
Tilsæt svampe og rejer, og lad det simre i yderligere 5-7 minutter, indtil rejerne er lyserøde.
7 minlav varmerejerne skal skifte farve og svampene skal være møre - 5
Tilsæt fisksauce, limejuice og sukker, og smag til.
2 minlav varmesuppen får en balanceret smag mellem syre og salt - 6
Server suppen varm og pynt med frisk koriander og skiver af rød chili.
1 minserveringsvarmfarverig og indbydende præsentation
Tags
suppethaimadkrydretskaldyrvegetarisk mulighed
Kommentarer
Mette
Den friske koriander gav suppen lige det ekstra pift
★★★★★
Lars
Chilien gav lige nok bid til suppen
★★★★★
Caroline
Perfekt til en kold efterårsdag
★★★★★