Tomatmarmelade-scones

Disse scones er en lækker og uventet kombination af den klassiske scone-opskrift og sød tomatmarmelade, perfekt til brunch eller eftermiddagste.
Ingredienser
- hvedemel(friskkværnet for bedre smag)250 g
- sukker(kan reduceres efter smag)50 g
- bagepulver(sikrer en god hævning)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- koldt smør(skåret i tern for nemmere indarbejdning)60 g
- mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)150 ml
- tomatmarmelade(kan laves hjemmelavet eller købes)200 g
- æg(til pensling før bagning)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, når den har nået den ønskede temperatur - 2
Sigt hvedemelet, sukkeret, bagepulveret og saltet sammen i en skål.
5 minn/aingredienserne er godt blandet og luftige - 3
Tilsæt det kolde smør, og brug fingerspidserne til at smuldre smørret ind i melblandingen, indtil det ligner groft sand.
5 minn/ablandingen skal være ensartet og smuldret - 4
Tilsæt mælk til de tørre ingredienser, og rør forsigtigt, indtil dejen samler sig.
2 minn/adejen skal være klæbrig, men ikke for våd - 5
Læg dejen på en meldrysset overflade, og ælt den let i 1-2 minutter, indtil den er glat.
3 minn/adejen skal være glat og elastisk - 6
Udrul dejen til en tykkelse på ca. 2 cm. Brug en rund udstikker til at skære scones ud.
5 minn/askiverne skal være ensartede - 7
Læg scones på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med det piskede æg.
2 minn/ascones skal være dækket af et tyndt lag æg - 8
Bag scones i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er let gyldne.
20 min200scones skal være gyldne og svulmet op - 9
Lad scones køle af i et par minutter, og server dem varme med tomatmarmelade.
5 minn/ascones skal være let varme, når de serveres
Tags
Kommentarer
Disse scones med tomatmarmelade var overraskende lækre!
Tomatmarmeladen gav en spændende sødme til sconesene
Perfekt til brunch med vennerne - alle var vilde med dem!