Træuldspasta med svampe

En lækker og cremet pasta ret med træuld og svampe, perfekt til en varm middag.
Ingredienser
- træuldspasta(kan findes i specialbutikker eller online)250 gram
- champignon(friske eller tørrede)200 gram
- bløde svampe(f.eks. kantareller) (friske)100 gram
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)2 spiseskefulde
- hvidløg(finthakket)2 fed
- fløde(kan erstattes med plantebaseret fløde)1 deciliter
- revet parmesan(kan udelades for vegetarisk version)50 gram
- frisk timian(kan erstattes med tørret)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog træuldspastaen i en stor gryde med rigeligt saltet vand i henhold til pakkeanvisningerne, indtil den er al dente.
10 minkogerpastaen skal være blød men stadig have bid - 2
Imens pastaen koger, opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme.
2 minmedium varmeolie skal være varm, men ikke ryge - 3
Tilsæt hvidløg og svampe til panden og sautér i ca. 5-7 minutter, indtil svampene er bløde og let gyldne.
7 minmedium varmesvampene skal være let gyldne og dufte aromatisk - 4
Tilsæt fløden og lad det simre i 2-3 minutter, indtil saucen begynder at tykne.
3 minsimrendesaucen skal være cremet og dække bagsiden af en ske - 5
Bland den kogte pasta med svampeblandingen, og tilsæt parmesan, timian, salt og peber. Rør godt rundt for at kombinere.
2 minlav varmepastaen skal være dækket af saucen - 6
Server straks, evt. med ekstra parmesan og frisk timian på toppen.
1 minserveringstemperaturretterne skal være varme og dufte indbydende
Tags
Kommentarer
Træuldspasta med svampe var en perfekt vegetarisk ret til aftensmaden!
Jeg elsker svampe, så denne ret var lige noget for mig!
Træuldspasta med svampe passede perfekt til vores picnic i skoven.