Tzatziki

Tzatziki er en klassisk græsk dip lavet af græsk yoghurt, agurk, hvidløg og krydderier. Den er perfekt som tilbehør til grillet kød eller som dip til grøntsager.
Ingredienser
- græsk yoghurt(brug gerne fuldfed yoghurt for en rigere smag)250 g
- agurk(revet eller hakket)1 stk
- sprødt)og
- hvidløg(finthakket eller presset for mere smag)2 fed
- olivenolie(ekstra jomfru for bedste kvalitet)1 spsk
- citronjuice(nypresset for friskhed)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)0.5 tsk
- frisk dild(hakket)1 tsk
- anbefales for ekstra smag)men
Fremgangsmåde
- 1
Start med at rive agurken groft og læg den i en si for at dræne overskydende væske.
10 minværelsetemperaturagurken skal være fast og let fugtig, men ikke vandig - 2
I en skål, kombiner græsk yoghurt, hvidløg, olivenolie, citronjuice, salt, peber og dild.
5 minværelsetemperaturblandingen skal være ensartet og cremet - 3
Tilsæt den drænede agurk til yoghurtblandingen og rør forsigtigt rundt, indtil alt er godt blandet.
2 minværelsetemperaturdippen skal være cremet og have en jævn konsistens - 4
Lad tzatzikien hvile i køleskabet i minimum 30 minutter for at smagene kan udvikle sig.
30 minkøleskabtzatzikien skal være kold og smagene skal have blandet sig - 5
Server tzatzikien kold som dip eller tilbehør til grillet kød eller grøntsager. ved kold - dippen skal være frisk og smagfuld, klar til servering
Tags
Kommentarer
Tzatziki er perfekt til grillmad om sommeren!
Jeg kunne virkelig smage den friske hvidløg
Tzatziki er et must til en lækker souvlaki