spisekunst.dk

Tzatziki

dipgræskvegetarisksund
Tzatziki

Tzatziki er en klassisk græsk dip lavet af græsk yoghurt, agurk, hvidløg og krydderier. Den er perfekt som tilbehør til grillet kød eller som dip til grøntsager.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • græsk yoghurt(brug gerne fuldfed yoghurt for en rigere smag)
    250 g
  • agurk(revet eller hakket)
    1 stk
  • sprødt)
    og
  • hvidløg(finthakket eller presset for mere smag)
    2 fed
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedste kvalitet)
    1 spsk
  • citronjuice(nypresset for friskhed)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    0.5 tsk
  • frisk dild(hakket)
    1 tsk
  • anbefales for ekstra smag)
    men

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at rive agurken groft og læg den i en si for at dræne overskydende væske.

    10 min
    værelsetemperatur
    agurken skal være fast og let fugtig, men ikke vandig
  2. 2

    I en skål, kombiner græsk yoghurt, hvidløg, olivenolie, citronjuice, salt, peber og dild.

    5 min
    værelsetemperatur
    blandingen skal være ensartet og cremet
  3. 3

    Tilsæt den drænede agurk til yoghurtblandingen og rør forsigtigt rundt, indtil alt er godt blandet.

    2 min
    værelsetemperatur
    dippen skal være cremet og have en jævn konsistens
  4. 4

    Lad tzatzikien hvile i køleskabet i minimum 30 minutter for at smagene kan udvikle sig.

    30 min
    køleskab
    tzatzikien skal være kold og smagene skal have blandet sig
  5. 5

    Server tzatzikien kold som dip eller tilbehør til grillet kød eller grøntsager. ved kold - dippen skal være frisk og smagfuld, klar til servering

Tags

dipgræskvegetarisksund

Kommentarer

Mette

Tzatziki er perfekt til grillmad om sommeren!

★★★★★
Thomas

Jeg kunne virkelig smage den friske hvidløg

★★★★
Louise

Tzatziki er et must til en lækker souvlaki

★★★★★